Românii alocă cel mai mare procent din bugetul gospodăriei pentru mâncare, mult peste media UE

Românii alocă cel mai mare procent din bugetul gospodăriei pentru mâncare, mult peste media UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 dec 2018

Românii alocă cel mai mare procent din bugetul gospodăriei pentru alimente din Uniunea Europeană, cheltuielile cu mâncarea și băuturile nealcoolice apropiindu-se de 30%, mai mult decât dublu raportat la media europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În 2017, consumul de alimente și băuturi nealcoolice a reprezentat 27,8% din totalul cheltuielilor gospodăriilor din România, mult peste procentul mediu de 12,2% alocat în UE, potrivit datelor Eurostat.

România, Lituania și Estonia au fost singurele țări cu un procent al cheltuielilor de peste 20%. Gospodăriile lituaniene au cheltuit 21,6% din buget pe alimente și băuturi nealcoolice, în timp ce procentul alocat de gospodăriile din Estonia a fost de 20,3%.

Grupul sud-african Naspers evaluează compania din spatele eMAG.ro la puțin peste 1 miliard de dolari și își atinge ținta de a o plasa, prin propria evaluare, în categoria unicornilor CITEȘTE ȘI Grupul sud-african Naspers evaluează compania din spatele eMAG.ro la puțin peste 1 miliard de dolari și își atinge ținta de a o plasa, prin propria evaluare, în categoria unicornilor

Cele mai scăzute cheltuieli au fost înregistrate în Austria (9,9%), Irlanda (9,2%), Luxemburg (8,9%) și Marea Britanie (8,2%).

La nivelul blocului comunitar, categoria alimentelor și a băuturilor nealcoolice reprezintă a treia destinație majoră a cheltuielilor unei gospodării, după cheltuielile cu locuința (apă, energie electrică și termică, gaze naturale și alți combustibili - 24,2% din bugetul total) și transport, cu un procent de 13%.

Românii alocă cel mai mare procent din bugetul gospodăriei pentru mâncare, mult peste media UE

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
cheltuieli
alimente
bauturi nealcoolice
statistica