Românii, pe ultimul loc în UE la achizițiile online

Românii, pe ultimul loc în UE la achizițiile online
scris 17 ian 2018

Doar 23% dintre utilizatorii de Internet din România au făcut achiziții online în 2017, față de o medie de aproape 70% în Uniunea Europeană, fiind devansați de utilizatorii bulgari de Internet, în rândul cărora 27% au făcut achiziții online anul trecut, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

De departe, campioni la achizițiile online sunt utilizatorii de Internet din nordul UE, în frunte cu cei din Marea Britanie (86%), urmați de cei din Suedia (84%) și cei din Danemarca, Germania, Luxemburg și Olanda, în condițiile în care, în fiecare din aceste țări, aproximativ 82% din utilizatorii de Internet au făcut achiziții online anul trecut, scrie Agerpres.

Dragoș Petrescu redeschide City Grill Floreasca, dar cu un nou concept, adresat corporatiștilor CITEȘTE ȘI Dragoș Petrescu redeschide City Grill Floreasca, dar cu un nou concept, adresat corporatiștilor

Cumpărătorii online cu vârsta între 16 și 24 de ani sunt principalul grup când vine vorba de achiziții online de haine și articole sportive (71% din totalul achizițiilor).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
achizitii online