Adolescenții care privesc reclame la junk food, mai predispuși la o alimentație nesănătoasă

Adolescenții care privesc reclame la junk food, mai predispuși la o alimentație nesănătoasă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2018

Adolescenții care se uită prea mult la reclamele pentru alimente nesănătoase de tipul junk food ar putea consuma sute de pungi de chipsuri, ciocolate și băuturi carbogazoase în plus, în fiecare an, în comparație cu cei care nu privesc reclame, spune un nou studiu preluat de Press Association.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO Strategie: Coca-Cola își lansează un produs propriu de ceai, inclusiv în România, după ce parteneriatul cu Nestle pentru vânzarea Nestea în anumite țări a expirat CITEȘTE ȘI FOTO Strategie: Coca-Cola își lansează un produs propriu de ceai, inclusiv în România, după ce parteneriatul cu Nestle pentru vânzarea Nestea în anumite țări a expirat

Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care petreceau mai mult timp în fața micului ecran erau de 1,9 ori mai predispuși la consumul a două sau mai multe băuturi dulci pe săptămână și de 1,8 ori mai predispuși să consume junk-food săptămânal, scrie Agerpres.

Autorii spun că tinerii expuși la publicitate în timpul utilizării serviciilor de televiziune la cerere sunt de asemenea supuși riscului.

Cei expuși la cantități mari de reclame sunt de 1,5 ori mai predispuși la a consuma două până la patru băuturi carbogazoase în fiecare săptămână.

viewscnt
Afla mai multe despre
junk food
alimentatie nesanatoasa