Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara

Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 15 sep 2016

Scandia Food, unul dintre cei mai mari producători de conserve de pe plan local, cu afaceri de 47,5 milioane euro anul trecut, a cumpărat fabrica de conserve Rotina din Hunedoara de la antreprenorii locali Ion Pîrjol și Marcel Manole, care o dețineau în proporții egale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rotina funcționează din 2011 și produce pateuri, conserve de carne, conserve mixte și muștar, iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de 8,45 milioane lei (1,9 milioane euro), în scădere cu 15,5%, și un profit net de 378.000 lei (85.000 euro), de aproape 2 ori mai mare.

Scandia Food este controlată de oamenii de afaceri Dumitru Creștin și Viorel Gașpar. Fabrica de la Sibiu își are originile în 1922 (Fabrica Theil), iar 2001 a fost preluată de actualii proprietarii, care în 2010 aceștia au investit 40 milioane euro într-o nouă fabrică la Sibiu.

Producătorul de apă minerală Bilbor Mineral Water a fost scos la vânzare pentru circa 5 milioane euro CITEȘTE ȘI Producătorul de apă minerală Bilbor Mineral Water a fost scos la vânzare pentru circa 5 milioane euro

Ulterior, compania intrat și pe segmentul de restaurante, deținând 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.

Afacerile Scandia Food, care are în portofoliu branduri precum Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu și Via, au scăzut anul trecut cu 6,47%, la 211,46 milioane lei, și a trecut pe pierderi, de circa 2 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
scandia food
achiziție
rotina