Sphera Franchise Group, compania care controlează francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut, se așteaptă la un impact negativ semnificativ asupra operațiunilor din cauza epidemiei de coronavirus

Sphera Franchise Group, compania care controlează francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut, se așteaptă la un impact negativ semnificativ asupra operațiunilor din cauza epidemiei  de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2020

Sphera Franchise Group, care în România controlează francizele KFC, Taco Bell și Pizza Hut, a anunțat joi că, urmare a impactului epidemiei de coronavirus asupra operațiunilor sale din Italia, se așteaptă la un impact negativ semnificativ asupra operațiunilor curente și de dezvoltare în următoarele luni, iar criza generată de epidemie va afecta negativ operațiunile și rezultatele din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sphera Franchise Group SA este o companie holding care controlează francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell în România, KFC în Republica Moldova și în Italia, scrie News.ro.

Avertisment - Prețurile la cereale se pot prăbuși CITEȘTE ȘI Avertisment - Prețurile la cereale se pot prăbuși

”Având în vedere evoluția recentă a epidemiei de coronavirus din Italia, Guvernul italian a luat o serie de măsuri obligatorii pentru limitarea răspândirii acesteia, incluzând restricții de călătorie, interzicerea întrunirilor publice, închiderea școlilor și tuturor activităților comerciale, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor. Ca urmare, ne așteptăm la un impact negativ semnificativ asupra operațiunilor noastre curente și de dezvoltare în următoarele luni”, arată un comunicat al Sphera Franchise Group.

Grupul Sphera precizează că și-a propus o expansiune importantă a brandului KFC în Italia.

”În prezent operăm 16 restaurante, marea majoritate localizate în partea de nord a țării, și plănuim să deschidem alte nouă unități în cursul acestui an. Criza generată de epidemia de coronavirus va afecta negativ operațiunile și rezultatele noastre din acest an. Suntem în curs de revizuire a proiecțiilor pe baza celor mai recente informații disponibile și vom informa investitorii la momentul oportun. În același timp, implementarea în totalitate a planului de dezvoltare este incertă. Deși depunem toate eforturile pentru atingerea acestui plan de extindere, nu putem garanta la acest moment fezabilitatea acestuia în ceea ce privește mobilizarea de resurse materiale și umane necesare, precum și din cauza factorilor logistici și de reglementare”, mai spun reprezentanții grupului.

Restaurantele grupului din Italia contribuie cu aproximativ 10% la vânzările consolidate ale grupului Sphera, iar impactul acestei crize este considerat sub control de către managementul companiei, adaugă ei.

”Prioritatea noastră principală rămâne sănătatea angajaților și a clienților noștri și vom respecta pe deplin deciziile atorităților locale în vederea rezolvării rapide a acestei crize de sănătate”, precizează grupul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise group
kfc
taco bell
pizza hut