Statele Unite au publicat lista produselor din China pentru care vor impune tarife suplimentare; China avertizează că va reacționa

Statele Unite au publicat lista produselor din China pentru care vor impune tarife suplimentare; China avertizează că va reacționa
scris 4 apr 2018

Statele Unite au publicat o listă de produse din China domniată de bunuri de înaltă tehnologie, care intră în componența unor importuri de 50 de miliarde de dolari pentru care vor impune tarife suplimentare în vederea recuperării pierderilor provocate de abuzurile Beijinului în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, iar China a avertizat că va reacționa în egală măsură, transmite Bloomberg.

Autoritățile americane au identificat 1.300 de game de produse care beneficiază de politici guvernamentale incorecte, inclusiv planul numit Made in China 2025, care prevede deținerea de tehnologii strategice majore, a anunțat Biroul Reprezentantului pentru Comerț al SUA, scrie News.ro.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat miercuri că va face imediat contestație la Organizația Mondială a Comerțului și că este pregătit să ia contramăsuri împotriva unor produse americane, cu aceeași intensitate și măsură, detaliile urmând să fie publicate în zilele următoare.

FOTO Încep lucrările de transformare a fostei fabrici Automatica din Floreasca în ansamblu rezidențial, cu spații de retail și birouri. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devine mall, cu modele Ford interbelice. În 2016 au fost proteste CITEȘTE ȘI FOTO Încep lucrările de transformare a fostei fabrici Automatica din Floreasca în ansamblu rezidențial, cu spații de retail și birouri. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devine mall, cu modele Ford interbelice. În 2016 au fost proteste

Tarifele americane ar putea avea totuși un impact economic minor, majorând taxele vamale cu 12,5 miliarde de dolari pentru importuri din China care anul trecut au fost în valoare de 306 miliarde de dolari, a declarat Shane Oliver, director pentru strategii de investiții la firma AMP Capital Investors în Sydney. Creșterea medie a tarifelor pentru toate importurile din China este de numai 2,5%, a arătat acesta.

”Riscul principal este că reacția Chinei va atrage o contrareacție din partea SUA și la un proces de escaladare a tarifelor care conduce la ă încetinire puternică a relațiilor comerciale între cele două țări”, a arătat Oliver.

Între industriile vizate de măsurile anunțate de Statele Unite sunt industria aerospațială, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, robotică și cea a echipamentelor.

Pe lângă tehnologiile avansate, cum ar fi satelitiții pentru comunicații, lista include bunuri de la componente pentru  televizoare, dispozitive medicale, mașini de spălat și până la mașini pentru zăpadă artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china
produse