Donald Trump impune Chinei tarife de 10% pentru produse chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari

Donald Trump impune Chinei tarife de 10% pentru produse chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2018

Președintele american Donald Trump a escaladat războiul comercial cu China, anunțând tarife de 10% pentru importuri de produse chinezești în valoare de aproximativ 200 de miliarde de dolari, un oficial chinez afirmând că măsura ”otrăvește” atmosfera negocierilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a mai avertizat într-un comunicat publicat luni că dacă China va lua măsuri de retorsiune împotriva fermierilor sau industriilor americane, ”vom aplica imediat faza a treia, respectiv tarife pentru alte importuri, în valoare de 267 de miliarde de dolari”, scrie News.ro.

China reanalizează un plan de a trimite o delegație la Washington pentru noi discuții, în urma  deciziei Statelor Unite, a relatat marți South China Morning Post, citând o sursă guvernamentală de la Beijing, amplificând riscul unui război comercial de lungă durată între cele mai mari economii din lume, care ar putea afecta creșterea economiei mondiale.

CONFIRMARE- O nouă intrare: Retailerul german Kik Textilien vine în România după ce a avut cele mai mari vânzări din istorie CITEȘTE ȘI CONFIRMARE- O nouă intrare: Retailerul german Kik Textilien vine în România după ce a avut cele mai mari vânzări din istorie

Acțiunile comercile ale SUA împotriva Chinei nu vor funcționa, pentru că China are instrumente fiscale și monetare ample să suporte impactul, a declarat un oficial din domeniul pieței obligațiunilor.

”Președintele Trump este un om de afaceri dur și încearcă să pună presiune pe China, pentru a obține concesii în partea negociatorilor noștri. Cred că aceste tactici nu vor funcționa cu China”, a afirmat Fang Xinghai, vicepreședinte al autorității de reglementare a pieței instrumentelor financiare, la o conferință care a avut loc în orașul port Tianjin.

Noile tarife vor intra în vigoare pe 14 septembrie, dar nivelul acestora va crește la 25% până la sfârșitul acestui an, perioadă care dă timp companiilor americane să își orienteze rețelele de aprovizionare către alte țări.

Până în prezent, Statele Unite au impus tarife pentru mărfuri chinezești în valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru a presa Beijingul să facă schimbări semnificative în comerț, transferul de tehnologie și politicile de subvenționare a industriei high-tech. China a răspuns cu măsuri proporționale.

Vicepremierul chinez  urma să convoace o ședință în această dimineață pentru a discuta despre reacția guvernului, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china
tarife