Coca-Cola explorează intrarea pe piața băuturilor răcoritoare cu conținut de marijuana

Coca-Cola explorează intrarea pe piața băuturilor răcoritoare cu conținut de marijuana
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 sep 2018

Coca-Cola analizează oportunitățile utilizării cannabisului în băuturile răcoritoare, însă nu a luat o decizie în acest sens, a anunțat compania, în replică la speculațiile din presă privind o eventuală investiție într-o linie de produse cu conținut de cannabidiol, componenta non-psihoactivă a cannabisului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Alături de mulți alții din industria băuturilor răcoritoare, monitorizăm îndeaproape creșterea utilizării CBD-ului non-psihoactiv ca ingredient în băuturile de wellness din întreaga lume, un sector care evoluează rapid”, este mesajul companiei, care precizează că nu a luat nicio decizie la acest moment.

Anunțul Coca-Cola vine pe fondul informațiilor din presă privind o potențială extindere a activităților companiei pe piața băuturilor cu conținut de CBD, ingredient considerat benefic în tratarea inflamațiilor și a anumitor tipuri de dureri.

CONFIRMARE- O nouă intrare: Retailerul german Kik Textilien vine în România după ce a avut cele mai mari vânzări din istorie CITEȘTE ȘI CONFIRMARE- O nouă intrare: Retailerul german Kik Textilien vine în România după ce a avut cele mai mari vânzări din istorie

Potrivit Bloomberg, care citează mai multe surse la curent cu situația, gigantul american poartă discuții cu compania canadiană Aurora Cannabis, printre cei mai mari cultivatori și procesatori de cannabis, în vederea lansării unei game de băuturi răcoritoare pe bază de CBD.

Una dintre sursele menționate a declarat că discuțiile dintre cele două părți sunt “foarte avansate”.

Reprezentanții Aurora Cannabis au precizat că nu comentează inițiativele de afaceri înaintea finalizării acestora.

Acțiunile companiei canadiene s-au apreciat cu până la 22% pe bursa din Toronto în urma relatărilor din presă.

Săptămâna trecută, Aurora Cannabis a anunțat că s-a extins în Europa, prin achiziția companiei lituaniene Agropro UAB, cel mai mare producător și procesator de cânepă industrială organică de pe continent, și a distribuitorului Borela, parte a aceluiași grup, în schimbul cărora a plătit 5,36 milioane de euro.

Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare la nivel global, a intrat recent pe piața băuturilor alcoolice, deocamdată doar în Japonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
cbd cannabidiol
bauturi racoritoare
aurora cannabis
marijuana