Trei motive pentru care ai nevoie de o masă de birou ajustabilă

Trei motive pentru care ai nevoie de o masă de birou ajustabilă
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 nov 2022

Mesele de birou reglabile în înălțime devin din ce în ce mai populare. Și pe bună dreptate: birourile reglabile în înălțime permit o schimbare simplă a posturii de lucru, de la poziția așezată la cea în picioare și invers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prin natura sa, corpul uman funcționează cel mai bine atunci când se mișcă; cu toate acestea, în special în viața de zi cu zi la birou, poziția staționară este cea predominantă, iar acest lucru duce prea des la înțepenirea sau la uzura articulațiilor.

S-a stabilit de mult timp că scaunele de birou ergonomice sunt esențiale în viața de zi cu zi la birou; cu toate acestea, este important, de asemenea, să se stea în picioare în mod regulat în cursul zilei de lucru. Mult mai mult, este recomandată schimbarea frecventă a poziției, schimbări de care profită corpul și creierul.

În acest context, iată trei motive pentru care ai nevoie de o masă de birou reglabilă.

O masă de birou reglabilă...

1. Reduce riscul de boli de inimă

Deși este de la sine înțeles că exercițiile fizice regulate pot compensa statul așezat în timpul zilei de lucru, dacă stai jos timp de multe ore în fiecare zi, în timp, sportul singur nu va putea compensa pe deplin. Activitatea fizică la locul de muncă este esențială. Dacă te ridici în picioare în timp ce lucrezi, îi faci un serviciu sănătății tale: studiile au arătat că statul prelungit în șezut are un efect negativ asupra sistemului cardiovascular. În special așa-numitul nivel de HDL (lipoproteine de înaltă densitate) scade atunci când se stă în șezut, iar riscul de atac de cord crește în consecință. Motivul este acela că HDL transportă excesul de colesterol către ficat pentru a menține vasele de sânge libere; cu toate acestea, dacă această funcție este restricționată din cauza reducerii productivității nivelului de HDL, aceasta poate duce la calcifierea arterelor. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la boli mortale, cum ar fi atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale, care sunt încă printre cele mai frecvente cauze de deces în Europa. O masă de birou cu înălțime reglabilă și, prin urmare, un nivel sănătos de HDL prin mișcare suficientă în timpul zilei pot influența astfel în mod pozitiv sănătatea ta.

2. Promovează mușchii sănătoși

Statul în picioare regulat și exercițiile fizice sunt importante; cu toate acestea, doar statul în picioare toată ziua nu este o soluție. Mult mai mult, este esențial ca capacitățile de regenerare ale coloanei vertebrale să rămână activate. Acest lucru se întâmplă atunci când coloana vertebrală și mușchii se mișcă în mod regulat și astfel rămân flexibili. Prin urmare, este important să îți schimbi în mod regulat poziția și, în primul rând, să stai în picioare, deoarece atunci când stai jos, activitatea musculară din picioare este practic zero. Pe perioade îndelungate, acest lucru poate duce la degradarea mușchilor și la consecințe negative pentru sistemul musculo-scheletal. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la degenerare osoasă, lucru care este foarte greu de inversat. În plus, mușchii spatelui și ai gâtului se relaxează semnificativ atunci când treci în mod regulat de la poziția așezată la cea în picioare.

3. Protejează coloana vertebrală, gleznele și genunchii

În ceea ce privește coloana vertebrală, gleznele și genunchii, o masă de birou reglabilă pe înălțime este o soluție contemporană și ergonomică: ruperea duratei perioadei de ședere nu numai că menține corpul și mintea ocupate pe parcursul întregii zile de lucru – și nu numai – dar te menține și mai sănătos pe termen lung, deoarece coloana vertebrală, gleznele și genunchii sunt protejate în mod semnificativ. Complicațiile din zona spatelui, a gâtului și a umerilor, precum și din articulații sunt reduse rapid cu un birou cu înălțime reglabilă. Problemele acute de spate, care devin din ce în ce mai frecvente la vârste din ce în ce mai fragede, pot fi cauzate de stres, probleme psihice sau, foarte adesea, de o postură greșită. O masă de birou reglabilă te poate ajuta!

viewscnt
Afla mai multe despre
masă de birou
emag