UE va obliga Ikea să ramburseze taxe în valoare de mai multe milioane de euro statului olandez

UE va obliga Ikea să ramburseze taxe în valoare de mai multe milioane de euro statului olandez

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

scris 7 oct 2019

Grupul Inter Ikea, compania care deține franciza IKEA, cel mai mare distribuitor mondial de mobilă, ar putea fi obligat de către Comisia Europeană, până la finalul acestui an, să plătească taxe în valoare de mai multe milioane de euro către statul olandez, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit acestor surse, executivul comunitar vrea să finalizeze în lunile următoare o investigație amănunțită demarată în 2017 asupra grupului Inter Ikea. Informațiile preliminare ale executivului comunitar indică faptul că două decizii fiscale acordate de autoritățile olandeze în 2006 și 2011 au redus în mod semnificativ taxele plătite de Inter IKEA Systems, ceea ce i-a oferit un avantaj incorect față de alte companii, încălcând prevederile UE privind ajutoarele de stat, scrie Agerpres.

Proprietarul lanțului La Mama vrea să mai deschidă încă două restaurante anul viitor: Străinii sunt înnebuniți după ciorbe, sarmale și papanași CITEȘTE ȘI Proprietarul lanțului La Mama vrea să mai deschidă încă două restaurante anul viitor: Străinii sunt înnebuniți după ciorbe, sarmale și papanași

La începutul anilor 1980, IKEA și-a schimbat modelul de business într-un model de franciză. În urma modificării, Inter IKEA Group nu deține magazinele IKEA ci toate magazinele IKEA din întreaga lume plătesc o taxă de franciză de 3% din cifra lor de afaceri către Inter IKEA Systems, o subsidiară a Inter IKEA Group cu sediul în Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
olanda