ULTIMA ORĂ Gigantul Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al frufru

ULTIMA ORĂ Gigantul Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al frufru
scris 4 iul 2019

Gigantul anglo-olandez din industria bunurilor de larg consum Unilever preia pachetul majoritar de acțiuni al brandului frufru, deținut de firma Good People.

Fondatorul business-ului, Mihai Simiuc, a declarat pentru Profit.ro că Unilever va cumpăra 75% din acțiuni, iar el își va păstra întreaga participație de 25%, urmând să rămână la controlul afacerii.

Tranzacția este în analiza Consiliului Concurenței.

Fostul premier Ponta pierde definitiv procesul cu Unirea Shopping, în care a solicitat daune morale de 60.000 euro pentru videoclipuri care au rulat în magazin CITEȘTE ȘI Fostul premier Ponta pierde definitiv procesul cu Unirea Shopping, în care a solicitat daune morale de 60.000 euro pentru videoclipuri care au rulat în magazin

Unilever este al doilea mare jucător din industria alimentară pe piața mondială, după Nestle.

La începutul anului trecut, Unilever a cumpărat producătorul român de înghețată Betty Ice.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton și înghețatei Magnum) este prezent în peste 100 de țări, are circa 163.000 de angajați, iar pe piața românească activează din anul 1995.

Fondat în 2006, frufru este primul concept de mâncare fresh, sănătoasă din România și unul din liderii inovației în segmentul premium din retailul alimentar.

Firma Good People este fosta Mondo di Pasta, înființată în anul 2005.

Inițial, compania a avut ca domeniu de activitate producția de paste și comercializarea prin serviciul de livrări la domiciliu și magazine proprii. În octombrie 2014 a fost lansat magazinul online DETOX shop (www.frufru.ro/detox).

Lion’s Head a finalizat achiziția Oregon Park, a doua cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești CITEȘTE ȘI Lion’s Head a finalizat achiziția Oregon Park, a doua cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești

Acționarii Good People sunt Johann Gabriel Heubach - 39%, Mihai Simiuc - 25%, Gavril Marius Zaharia -16,8%, Sergiu Neguț - 11,2%, Codruța Maria Brujan – 6%, Philipp Stefan Hausmaninger – 1% și firma Arancea – 1%.

Anul trecut, firma a avut afaceri de 34,4 milioane lei și un profit net de 842.626 lei, cu peste 120 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
frufru