ULTIMA ORĂ Închiderea tuturor magazinelor sâmbăta și duminica, după o anumită oră, în discuția Guvernului cu micii comercianți

ULTIMA ORĂ Închiderea tuturor magazinelor sâmbăta și duminica, după o anumită oră, în discuția Guvernului cu micii comercianți
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Micii comercianți i-au propus premierului închiderea magazinelor sâmbăta și duminica, începând cu ora 13.00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ei au susținut în timpul discuțiilor de astăzi, de la Palatul Victoria, că acest lucru i-ar putea ajuta să evite scăderea drastică a numărului de cumpărători la sfârșitul săptămânii.

La început, reprezentanții micilor magazine i-au propus premierului Marcel Ciolacu ca supermarketurile și hipermarketurile să fie închise în weekend, cu argumentul că pierd mulți clienți din cauză că marile magazine sunt deschise sâmbăta și duminica până seara târziu. Acest lucru nu este posibil, așa că a doua propunere este ca toate magazinele să fie închise sâmbăta și duminica, de la ora 13:00.

FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs. Posibil contaminat cu Salmonella CITEȘTE ȘI FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs. Posibil contaminat cu Salmonella

În felul acesta, micile magazine speră ca, în timpul săptămânii, clienții care se duceau în weekend la supermarketuri să vină la ele.

"Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți la magazinele mici, tradiționale. Nu e însă un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativ, ar fi să închidem toți sâmbătă, de la ora 13:00, și duminica, tot de la ora 13:00 - și magazinele mari, și magazinele mici - să avem un program de 8 ore sâmbăta și un program de 8 ore duminica.

FOTO Tentativă de fraudă de tip phishing la eMAG CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă de tip phishing la eMAG

Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii", spune reprezentantul micilor magazine, Feliciu Paraschiv, citat de Radio Romania.

Feliciu Paraschiv este proprietar al lanțului de magazine Paco Supermarkets și vicepreședinte al Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România.

Feliciu Paraschiv a mai spus că premierul i s-a părut interesantă propunerea și a spus că o va analiza.

Profit.ro a anunțat ieri că Guvernul vrea să acorde o serie de facilități micilor lanțuri de retaileri locali, care au magazine de proximitate mai mici de 400 mp.

”Executivul caută soluții pentru susținerea de produse românești, prin intermediul micilor rețele locale, care se pot aproviziona de pe lanțul scurt al producătorilor locali”, au precizat sursele Profit.ro.

ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă regulile pentru Uber și Bolt, după cum au cerut taximetriștii. Mașini închiriate și în comodat sunt eliminate, transport doar în județul de înmatriculare, taxă mai mare. Șoferii part time spun că vor renunța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă regulile pentru Uber și Bolt, după cum au cerut taximetriștii. Mașini închiriate și în comodat sunt eliminate, transport doar în județul de înmatriculare, taxă mai mare. Șoferii part time spun că vor renunța

PSD și Marcel Ciolacu au susținut frecvent ideea ca achizițiile publice de alimente să respecte lanțul scurt de aprovizionare sau ca în toate licitațiile publice să fie aplicat „Criteriul verde”, un principiu european, care acordă punctaj suplimentar companiilor cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin, față de punctul de destinație al contractantului și care, în acest mod, poate sprijini firmele românești în astfel de proceduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
retailer
autohton
local
magazin
proximitate
400 mp
guvern