Unilever speră să vândă mai multă înghețată în Europa dar este îngrijorat de temperaturile extreme

Unilever speră să vândă mai multă înghețată în Europa dar este îngrijorat de temperaturile extreme
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2023

Grupul de bunuri de consum Unilever, care produce mărcile de înghețată Ben & Jerry's și Magnum, a anunțat că speră să vândă mai multă înghețată în Europa în vara acestui an, dar este îngrijorat că temperaturile extreme ar putea să îi afecteze vânzările deoarece i-ar reorienta pe consumatori spre băuturile răcoritoare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna aceasta, au fost înregistrate temperaturi record în sudul Europei iar Organizația Meteorologică Mondială a avertizat că valul de căldură în emisfera nordică se va intensifica, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România

Afacerile cu înghețată ale Unilever sunt responsabile pentru aproximativ 15% din veniturile grupului.

"Vom vedea vânzări mai mari la înghețată? Sper foarte mult că da", a spus directorul financiar de la Unilever, Graeme Pitkethly. "Există însă un punct sensibil pentru temperaturi, atunci când vorbim de vreme. Dacă se face mult prea cald, și putem vedea în acest moment niște temperaturi incredibile în Europa, există unele date care arată că este posibil ca oamenii să renunțe la înghețată și să se îndrepte spre o băutură răcoritoare", a spus Graeme Pitkethly.

În rezultatele trimestriale publicate anterior, Unilever a informat că vânzările de înghețată au înregistrat o creștere de două cifre în trimestrul al doilea, cu evoluții pozitive în termeni de prețuri și volume de vânzări. În cazul Europei, vremea nefavorabilă din lunile aprilie și mai a fost în mare parte contracarată de vremea bună din luna iunie, a precizat Unilever.

La nivel mondial, Unilever deține, închiriază și întreține aproximativ trei milioane de congelatoare pentru înghețată.

Unii analiști se așteaptă ca piața mondială de înghețată să crească cu 5,7% în perioada 2023-2028. 

viewscnt
Afla mai multe despre
înghețată
unilever