Vânzările de canabis din SUA ar putea să le depășească pe cele de băuturi răcoritoare în 2030

Vânzările de canabis din SUA ar putea să le depășească pe cele de băuturi răcoritoare în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2018

Industria legală de canabis din SUA ar urma să ajungă la vânzări de 75 de miliarde dolari în anul 2030, o cifră comparabilă cu piața de băuturi răcoritoare carbogazoase din America de Nord în 2017, potrivit firmei de cercetare de piață Cowen & Co, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Având în vedere direcțiile divergente pe care le înregistrează cele două industrii, este posibil ca peste câțiva ani canabisul să devanseze băuturile răcoritoare carbogazoase. Canabisul este în creștere rapidă pe măsură ce tot mai multe state americane legalizează folosirea acestuia. În prezent, nouă state americane și Washington D.C. permit utilizarea recreațională a canabisului, ceea ce înseamnă că mai mult de unul din cinci adulți americani poate consuma produse din canabis, scrie Agerpres.

Pungile din plastic subțire cu mâner, interzise definitiv în comerț. Legea a fost promulgată CITEȘTE ȘI Pungile din plastic subțire cu mâner, interzise definitiv în comerț. Legea a fost promulgată

Anterior, Cowen & Co prognoza că piața de canabis va ajunge la 50 de miliarde de dolari în 2026, însă acum aceste estimări sunt prea mici, subliniază analistul Vivien Azer.

viewscnt
Afla mai multe despre
canabis
bauturi racoritoare