Vasile Dogărescu, după finalizarea resortului în stațiunea Lacul Sărat: Anul acesta deja am pus STOP investițiilor. După ce e însă stabilizată afacerea asta, vom mai investi. Planuri pentru panouri fotovoltaice

Vasile Dogărescu, după finalizarea resortului în stațiunea Lacul Sărat: Anul acesta deja am pus STOP investițiilor. După ce e însă stabilizată afacerea asta, vom mai investi. Planuri pentru panouri fotovoltaice
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 5 iul 2022

Omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanțului de stații de carburant Eldomir și al altor afaceri din domeniul agricol dezvoltate sub același brand, a pus "pe hold" investițiile după finalizarea resortului Alma Health & Spa Retreat în stațiunea Lacul Sărat, județul Brăila, care l-a costat 20 de milioane de euro. Antreprenorul are însă planuri să monteze panouri fotovoltaice la toate punctele de consum ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Avem 7 stații de carburanți în județul Brăila. Extinderea rețelei nu e o zonă de interes acum. Întotdeauna când cresc prețurile, adaosurile comerciale sunt foarte mici. E un an destul de dificil și nu stăm foarte bine. În primul rând, creșterile la tot ce înseamnă materii prime, energie și gaze, aici ne-a dat puțin peste cap și nu suntem într-o zonă de confort. Spre exemplu, la carburanți, prețul cu care cumpărăm noi a crescut cu circa 120%”, spune pentru Profit.ro Vasile Dogărescu.

Eldomir SRL, firma prin care Dogărescu comercializează carburanți, a înregistrat o cifră de afaceri de 54,4 milioane de lei în 2021, plus 13% față de anul precedent, acesta fiind și cel mai mare rulaj al companiei de la înființare, în 2013, și până în prezent. Profitul net consemnat anul trecut, de 2,4 milioane de lei, a fost, de asemenea, în creștere față de 2020, potrivit datelor de pe confidas.ro.

Grupul Zacaria deschide un parc de retail în Cisnădie, într-o fostă fabrică de covoare, investiție de peste 11 milioane de euro CITEȘTE ȘI Grupul Zacaria deschide un parc de retail în Cisnădie, într-o fostă fabrică de covoare, investiție de peste 11 milioane de euro

Pentru 2022, omul de afaceri estimează în continuare creșterea cifrei de afaceri, dar, în ceea ce privește profitul net, el spune că „va fi cel mai mic din mulți ani de zile”.  

„Anul acesta deja am pus stop investițiilor. După finalizarea resortului Alma, partea de investiții probabil că va fi destul de scăzută pentru următorii doi ani de zile”, mai spune acesta.

La începutul verii, Vasile Dogărescu a inaugurat resortul Alma Health & Spa Retreat, în stațiunea Lacul Sărat, județul Brăila, proiect demarat în anul 2017 și care a totalizat o investiție de 20 de milioane de euro.

„După ce e stabilizată afacerea asta, vom mai face investiții în același domeniu sau într-un alt domeniu. Probabil că maturitatea lui va fi între 3 si 5 ani, iar recuperarea investiției, probabil că în 10 ani, deși dorința era cam în 7 ani. Asta în condiții normale de piață. COVID-ul a produs o grămadă de efecte, acum războiul, și deja e o piață perturbată. Foarte mult se va reflecta în partea de costuri individuale, deci a oamenilor, astfel încât să putem suporta scumpirile la gaze, energie electrică, combustibil și, mai nou, alimente, ale căror prețuri s-au dus foarte mult în sus”, precizează proprietarul Eldomir.

Frații Pavăl lansează o firmă pe nișa producției de plăci ceramice, cu denumirea unui brand comercializat de Dedeman CITEȘTE ȘI Frații Pavăl lansează o firmă pe nișa producției de plăci ceramice, cu denumirea unui brand comercializat de Dedeman

Omul de afaceri mai activează și în afaceri din domeniul agricol, prestând servicii de multiplicare a porumbului de sămânță pentru Monsanto România. Compania lucrează circa 8.000 de hectare pe an, distribuite în cinci județe, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Galați.

„Lucrăm și teren în arendă, în jur de 1.500 de hectare. Aici ne gândim să ne extindem spre 2.000 de hectare, tot în județul Brăila. Am avut un plan de investiții care s-a derulat anul trecut. Am investit în jur de 2,5 milioane de euro în utilaje și echipamente”, mai spune Vasile Dogărescu.

Planurile antreprenorului includ și montarea de panouri fotovoltaice la toate punctele de consum ale grupului. 

„Suntem în discuții în momentul acesta să punem panouri fotovoltaice. E o alternativă la toată criza asta energetică. O să avem la toate punctele noastre de consum. Acum facem studiul de fezabilitate. O să căutăm probabil o bancă să crediteze această investiție”, afirmă acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
eldomir
vasile dogărescu
monsanto
alma health & spa retreat