Vicepreședintele Uber confirmă lansarea în România a serviciului de livrare de mâncare Uber Eats

Vicepreședintele Uber confirmă lansarea în România a serviciului de livrare de mâncare Uber Eats
scris 12 mar 2018

Uber va lansa în câteva luni și în România aplicația de livrare de mâncare Uber Eats, a anunțat Jason Droege, vicepreședinte Uber, Head of Uber Everything, într-un articol publicat astăzi de Financial Times.

Profit.ro a anunțat pe 6 februarie că Uber a lansat procesul de recrutare a unui manager pentru acest serviciu.

Uber Eats este momentan disponibil în peste 200 de orașe din întreaga lume, cu 150 de orașe adăugate în 2017, urmând ca în 2018 să fie adăugate alte 100 de orașe, printre care și București.

„În 2017, Uber Eats a fost profitabil în 45 dintre cele 200 de orașe în care este prezent, comparativ cu 2016, când doar 3 dintre cele 50 de orașe active au fost profitabile. La sfârșitul anului trecut, serviciul a generat aproximativ 10% din veniturile totale brute ale companiei, 1.1 miliarde de dolari doar în ultimele trei luni", a declarat Jason Droege în Financial Times.

CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cu afaceri de 1 miliad dolari, anunță că vrea să vină în România. O țintă - Agricost, cel mai mare producător agricol local CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fondul de investiții Al Dahra Holding, cu afaceri de 1 miliad dolari, anunță că vrea să vină în România. O țintă - Agricost, cel mai mare producător agricol local

„România este una dintre cele mai importante țări din UE pentru Uber, tocmai de aceea ne dorim să aducem noi servicii utilizatorilor noștri de aici. Ne bucurăm că, imediat după lansarea UberGREEN, serviciul nostru 100% electric, putem confirma și venirea Uber Eats în România în următoarele două luni. Am primit deja numeroase cereri de la restaurante locale care doresc ca, prin Uber Eats, mâncarea lor să fie disponibilă cât mai multor persoane. Încurajăm proprietarii de restaurante care vor să afle mai multe detalii despre acest serviciu să ia legătura cu noi”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager al Uber România.

Statisticile arată că, în România, segmentul de livrare de mâncare va ajunge în 2018 la 196 milioane de dolari, din care segmentul de comenzi online este estimat la 192 milioane de dolari. Rata de creștere este estimată la 23,3% pe an, care va rezulta într-o piață de 452 milioane de dolari până în 2022.

Uber Eats este o aplicație de livrare de mâncare separată care face din comandarea mâncării o experiență la fel de simplă precum comandarea unei curse, indiferent dacă ești acasă, la birou sau în parc. Uber folosește tehnologia și rețeaua de curieri și restaurante pentru a livra eficient mâncare către utilizatori, care își pot urmări comanda în aplicație, pot modifica cu usurință punctul de livrare și pot folosi același cont de pe care solicită curse Uber.

Uber  Eats a fost lansat în decembrie 2015 în Toronto, iar momentan aplicația este disponibilă în peste 200 de orașe și 30 de țări din întreaga lume. În februarie 2017, Uber Eats a fost lansat în Varșovia, primul oraș din regiunea Europei Centrale și de Est. Astăzi, aplicația este disponibilă în 3 orașe din Polonia și colaborează cu peste 1.000 de restaurante poloneze.

La nivel global, principalii jucători sunt UberEats, Just Eat, Deliveroo, gigantul Amazon intrând recent, la rândul său, pe această nișă.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber eats
mancare
financial times
livrare mancare