VIDEO Carrefour testează un robot de livrare autonom

VIDEO Carrefour testează un robot de livrare autonom
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2023

În Corporate Village din Zaventem, în apropiere de Bruxelles, zona de birouri în care se află sediul central belgian, Carrefour implementează un robot care se conduce singur pentru a livra mici comenzi online, relatează retaildetail.eu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Carrefour Belgia este primul din Europa care testează livrarea cu ajutorul unui robot de la Delivers.ai. Testele au loc în Corporate Village din Zaventem, unde lucrează aproximativ 9.000 de persoane, și vor dura până la sfârșitul primăverii.

Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. \ CITEȘTE ȘI Șeful vânzărilor Dacia a dezvăluit în premieră câți bani încasează în medie pe o mașină. Profitul mărcii e comparabil cu cel al Porsche sau Ferrari. "Bulgăre de aur."

Angajații vor putea plasa comenzi începând de săptămâna viitoare: ei pot alege dintre cele 500 de articole disponibile în magazinul Carrefour din parcul de birouri. Ei vor găsi o gamă adaptată locației: fructe proaspăt tăiate și prăjituri de cafea pentru micul dejun, salate, mâncăruri pregătite sănătoase și sandvișuri proaspete pregătite zilnic la fața locului într-un atelier, până la gustări sărate sau dulci de după-amiază, scrie GMedia.ro.

Revoluție pentru orașele mici și mijlocii

Dacă acest prim test va avea succes, va urma un test într-un hipercentru. Inițial, Carrefour intenționează să implementeze acest serviciu în orașe mari precum Anvers, Bruxelles, Gand și Liege. De asemenea, robotul va revoluționa orașele mici și mijlocii care nu sunt deservite în prezent de livrarea la domiciliu, potrivit retailerului.

Lăptăria cu Caimac oprește producția pentru 3 produse. „Scoatem produse pe care știm că le îndrăgiți.” CITEȘTE ȘI Lăptăria cu Caimac oprește producția pentru 3 produse. „Scoatem produse pe care știm că le îndrăgiți.”

Dacă testele se vor dovedi reușite, robotul complet autonom va putea livra alimente la domiciliu din magazine în 15 minute. Carrefour își propune astfel să își extindă oferta în noi zone pentru a face livrarea la domiciliu mai rapidă și mai accesibilă în toată Belgia.

Robotul Delivers.ai este echipat cu opt camere și senzori care au cartografiat în prealabil zona de deplasare. Ca urmare, robotul se deplasează în siguranță și evită obstacolele. Acesta este foarte vizibil datorită mai multor lumini indicatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
robot de livrare