VIDEO&FOTO De ce a căzut lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver

VIDEO&FOTO De ce a căzut lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 mai 2019

Lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Olive, intrat în faliment, s-a confruntat cu o închidere masivă de unități în ultima perioadă, pe fondul unei viziuni politice și economice generale "tulbure" cu efect major asupra cheltuielilor de consum, relatează BBC.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Lanțul a intrat marți în faliment, punând în pericol circa 1.300 de locuri de muncă.

Jamie Oliver, 43 de ani, a devenit o figură bine cunoscută în Marea Britanie și în întreaga lume cu emisiunile sale culinare și a fondat lanțul de restaurante cu specific italian "Jamie's Italian" în 2008. Pe lângă acestea, Jamie Oliver deține și restaurantul Barbecoa și Jamie Oliver's Diner.

VIDEO&FOTO De ce a căzut lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver

Datele analizate acum relevă că, în ultima perioadă, numărul de restaurante ale grupului au fost reduse de la 25 la doar 3, într-un context în care, conform specialiștilor în domeniu, 15 restaurante sunt închise săptămânal din cauza unei viziuni politice și economice "tulbure" cu efect major asupra cheltuielilor de consum.

Marjele de profit sunt, de asemenea, amenințate de creșterea costurilor cu alimentele, iar incertitudinea față de Brexit a doborât valoarea lirei, dăunând importatorilor.

Lanțuri precum Jamie se confruntă, de asemenea, cu o schimbare a comportamentului consumatorilor. "Diferența este această creștere uriașă a ofertei de pe piață. Dacă nu cunoașteți foarte bine clienții dvs., există o piață destul de aglomerată", spun experții.

VIDEO&FOTO De ce a căzut lanțul de restaurante al celebrului chef britanic Jamie Oliver

Cu toate acestea, unele lanțuri se extind, cele de restaurante indiene Dishoom și Mowgli deschizând restaurante.

"Pe această piață vor fi cu siguranță câțiva câștigători. Mărcile care oferă calitate și valoare bună se vor descurca bine", afimă aceștia.

Ce s-a întâmplat în cazul lui Jamie?

"Cred că problema este că piața s-a schimbat și compania nu a reușit să răspundă destul de repede", spune Paolo Aversa, lector senior în strategie la școala de afaceri Cass, un italian și iubitor de mâncare italiană.

Mai mulți clienți doresc alimente sănătoase și adesea caută ceva nou, adaugă el. Acest lucru nu se joacă la puterea lanțurilor mari ca Jamie, unde consistența este în meniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
jamie oliver
faliment
restaurante