VIDEO Prima News: Cum să nu te lași păcălit de reduceri. ,,Site-uri care au apărut ca ciupercile după ploaie."

VIDEO Prima News: Cum să nu te lași păcălit de reduceri. ,,Site-uri care au apărut ca ciupercile după ploaie."
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Pentru că vara este pe final, în magazinele de haine au început să apară colecțiile de toamnă. Și, ca în fiecare an, a început sezonul reducerilor. Însă trebuie să fim atenți la micile capcane întinse de retaileri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Invitat la FOCUS 14, Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmăm ca să ne ferim de aceste capcane: ,,Întâi de toate trebuie să verificăm dacă aceste produse nu sunt într-o alertă a Uniunii Europene pentru produse neconforme. Doar în ultimele zile au fost zeci de produse de îmbrăcăminte neconforme care au putut fi găsite la astfel de reduceri. InfoCons a lansat aplicația gratuită unde avem secțiunea de alerte, inclusiv fotografiile produselor care sunt în sistemele de alertă ca și neconforme. Este vorba despe hanorace, bijuterii, produse electronice, produse electrocasnice, haine de copii, jucării, piese auto de mașini, (...).  Produsele neconforme ne afectează direct sănătatea, integritatea corporală sau poate crea anumite probleme majore asupra vieții, incendii etc.", arată Prima News.

CONFIRMARE FOTO Furnizor al armatei ucrainene a intrat în centrul Bucureștiului, pe locul unui rival CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Furnizor al armatei ucrainene a intrat în centrul Bucureștiului, pe locul unui rival

Sorin Mierlea a precizat că ,,atunci când discutăm despre reduceri este important să știm că, dacă vom cumpăra online, putem să returnăm produsul în 14 zile, indiferent de motiv. Iar dacă am cumpărat direct din magazin, nu avem acest drept decât dacă produsul are un defect de fabricație care nu poate fi reparat în 14 zille. Când discutăm despre reduceri, să fim atenți la faptul că reducerea unui produs nu înseamnă că are reducere și la termenul de garanție, nici la drepturile pe care le avem. În momentul în care un produs este pus la reducere, nu poate fi la reducere decât dacă este pe stoc. Asta înseamnă că, dacă vom cumpăra online produse care sunt la reducere și o să ni se spună că nu mai sunt pe stoc, de îndată facem o sesizare, o reclamație fiind că este un lucru ilegal."

Președintele InfoCons a tras un semnal de alarmă și cu privire la site-urile de pe care cumpărăm diferite produse. ,,Să fim atenți la aceste site-uri care au apărut ca ciupercile după ploaie și la care trimitem banii și nu mai primim produsul sau ne trezim cu produse contrafăcute sau alte tipuri de produse. Înainte de a intra pe un astfel de site, trebuie să intrăm la secțiunea de contact a site-ului, vedem unde este localizat și dacă este în afara Uniunii Europene, trebuie să ne punem un mare semn de întrebare."

viewscnt
Afla mai multe despre
reduceri
preturi
pacaleli