Chelneri, ospătari, bucătari. Șomeri în pandemie, au ajuns acum profesioniști la mare căutare. Reluarea activității din sectorul HoReCa i-a găsit pe proprietarii de localuri cu personal insuficient. Cei mai mulți dintre angajați au migrat, în lunile de pandemie, către alte domenii în care au putut să câștige o pâine. Acum, pe o singură platformă de recrutare sunt promovate peste 3.000 de locuri de muncă în restaurante și baruri.
Alberto este student și… ospătar. Și-a găsit cu ușurință un loc de muncă într-un restaurant. Patronii nu mai sunt așa pretențioși. Numărul angajaților din HoReCa a fost decimat de criza sanitară, iar numărul celor care doresc un loc de muncă în domeniu s-a diminuat de asemenea. Oamenii știu că un nou val al pandemiei îi va duce automat în șomaj, relatează Prima TV.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Înaintea pandemiei, Radu administra 6 restaurante în Capitală, unde angaja aproape 400 de persoane. Acum mai are doar 150. Cum afacerile au început să meargă din nou și oamenii se înghesuie pe terase, are mare nevoie de personal. Personal pe care însă nu reușește să-l mai găsească.
Situația în care se află Radu este comună întregii industrii. O arată deja cifrele site-urilor de recrutare.

Veniturile angajaților din HoReCa sunt cele mai mici de pe piața locală a muncii. În medie, aceștia câștigă doar puțin peste 1.700 de lei.