Videoconferința Profit e-commerce - Regional Manager Glovo SEE: Este nevoie de 10.000 de oameni, dar și de stabilitate din partea autorităților: Aveam încredere acum un an că se schimbă ceva, cât de cât. Nu am avut noroc nici de data asta!

Videoconferința Profit e-commerce - Regional Manager Glovo SEE: Este nevoie de 10.000 de oameni, dar și de stabilitate din partea autorităților: Aveam încredere acum un an că se schimbă ceva, cât de cât. Nu am avut noroc nici de data asta!
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 30 sep 2021

Numărul restaurantelor înscrise pe platformele de delivery a crescut de 3-4 ori de la începutul pandemiei, la 8.000 de unități, din totalul celor 20.000 existente în România, iar curierii au ajuns acum să livreze într-o oră cât livrau într-o săptămână în urmă cu câțiva ani, astfel că principala problemă este legată de forța de muncă, spune Victor Răcariu, Regional Manager Glovo SEE, la Videoconferința Profit e-commerce - Motoarele creșterii în comerțul online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Videoconferința a fost organizată cu sprijinul Philip Morris RomâniaAltex, ING și Telekom România, fiind transmisă în direct și la televiziunea de business PROFIT NEWS

“Pentru noi, de departe cea mai mare problemă este - și cred că va rămâne întotdeauna - legată de oameni, pe care trebuie să îi aducem pentru a reuși să livrăm comenzile. Și partenerii nostri au nevoie de din ce în ce mai mulți oameni. Chiar vorbeam săptămâna trecută cu grupurile de restaurante, ei ziceau că noi le-am luat oamenii, iar noi că ei ne-au luat curierii”, spune Răcariu.

Videoconferința Profit e-commerce - Florin Filote, vicepreședinte eMAG: Pandemia a crescut apetitul pentru mediul online al antreprenorilor care activau preponderent în offline. Manifestarea cu 2-3 ani mai devreme a necesității migrării CITEȘTE ȘI Videoconferința Profit e-commerce - Florin Filote, vicepreședinte eMAG: Pandemia a crescut apetitul pentru mediul online al antreprenorilor care activau preponderent în offline. Manifestarea cu 2-3 ani mai devreme a necesității migrării

Managerul Glovo estimează un necesar de personal de circa 10.000 de angajați, în contextul în care șomajul este foarte redus în orașele mari, acolo unde este prezentă compania Glovo.

Ca mai toți reprezentanții mediului de afaceri, Răcariu așteaptă ca autoritățile să asigure antreprenorilor stabilitate și continuitate a proiectelor, mai ales în contextul COVID, care a afectat masiv industria HoReCa, principala sursă de business pentru Glovo.

Videoconferința Profit e-commerce: Chiș, ARMO: Comerțul online are toate premisele să crească, suntem de-abia la 50% ca pondere a cumpărătorilor în totalul utilizatorilor de Internet CITEȘTE ȘI Videoconferința Profit e-commerce: Chiș, ARMO: Comerțul online are toate premisele să crească, suntem de-abia la 50% ca pondere a cumpărătorilor în totalul utilizatorilor de Internet

“O stabilitate pe mai mult de un an ar fi foarte binevenită. Să nu se mai schimbe guvernele non stop, să existe continuitate pe proiecte. Chiar aveam încredere acum un an că se schimbă ceva, cât de cât. Nu am avut noroc nici de data asta”, spune managerul.

Răcariu acuză, de asemenea, “bâlbele care apar din perspectiva Guvernului” privind măsurile de limitare a efectelor COVID, care dau peste cap planurile oricărui restaurant: “Ba se închid la ora 18, ba nu se închid, ba școala este online, ba nu e online, să nu ne mai răzgândim de pe o zi pe alta (... ). Se pierde din încredere. Era clar ca ajungem la o incidență de 6 la mie foarte repede. Pe toate grupurile de restaurante citeam “Este dimineață. Ce fac astăzi? Lucrez, nu lucrez?”.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
guvern
angajați