Vinul zilei: un Chardonnay elegant și proaspăt, cu arome fructate de pere, piersici și caise. Frumos echilibrat, merită degustat pe îndelete, alături de stridii sau crustacee, pește la grătar sau jambon cu verdețuri

Vinul zilei: un Chardonnay elegant și proaspăt, cu arome fructate de pere, piersici și caise. Frumos echilibrat, merită degustat pe îndelete, alături de stridii sau crustacee, pește la grătar sau jambon cu verdețuri
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 dec 2023

Vinul zilei, Chablis 2022 de la Domaine Nathalie et Gilles Fevre, este un vin fermecător, elegant și proaspăt, realizat din soiul de struguri Chardonnay.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Istoria familiei Fevre în regiunea Chablis începe încă din 1745. Până în 2004, domeniul a fost condus de Nathalie și Gilles Fevre, ei fiind asociați cu vărul lor, William Fevre. După, acesta și-a deschis propria afacere, iar cei doi soți au rămas la conducerea cramei care include astăzi 50 de hectare de viță-de-vie. Vinurile Domaine Nathalie et Gilles Fevre sunt recunoscute pentru autenticitate, eleganță și structura frumos echilibrată.

Recomandarea de astăzi, Domaine Nathalie et Gilles Fèvre Chablis 2022, este un vin fermecător, elegant și proaspăt, realizat din soiul de struguri Chardonnay. Galben-pai strălucitor, cu note olfactive de piersici, pere și citrice, vinul are pe palat o structură cremoasă, bine echilibrată, cu arome de lămâie, salvie, mere, pere, caise și o mineralitate ușor sărată. Savurați acest vin la 10-12 grade Celsius, ca aperitiv sau în diverse combinații culinare, de la stridii și crustacee până la pește la grătar sau jambon cu verdețuri.

Marius Cristian: Mai întâi o mică precizare: nu-i cea mai bună idee să gustați vinul ăsta proaspăt scos din frigider. Lăsați-l să ajungă pe la vreo 10ºC, să-și ia și niște aer vreun sfert de oră (ajunge și paharul, nu-i musai decantorul), ca să vă puteți bucura pe deplin de ansamblul de fructe albe (pere, piersici, caise...), tonurile citrice, aluziile minerale și impresiile vegetale. Corpul e, firește, rotund și elegant, iar gustul vine perfect în prelungirea aromelor. Cât despre postgustul foarte plăcut, e din categoria „nesimțit de lung”. Altminteri, chiar dacă alcoolul nu ajunge decât la 12,5%, să nu credeți că-i un vin de vară, de băut cu cana. Ba aș zice chiar că face parte din categoria „păhărel”, fiindcă merită degustat pe îndelete. Ar fi păcat să nu ne bucurăm în liniște de toate nuanțele.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin