Vinul zilei: un Syrah care ar câștiga oricând titlul de “Mr. Popularitate”. Dens, echilibrat, scoate în evidență în special gemuri de fructe negre coapte, note de ciocolată, lemn dulce și vanilie. Cotat cu 98 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un Syrah care ar câștiga oricând titlul de “Mr. Popularitate”. Dens, echilibrat, scoate în evidență în special gemuri de fructe negre coapte, note de ciocolată, lemn dulce și vanilie. Cotat cu 98 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 oct 2023

Un vin roșu spectaculos, Maravento Syrah 2019 de la crama Montemajor este considerat de mulți “cel mai bun vin roșu din Italia”. Adevărat sau nu, vinul este unul foarte apreciat, fiind cotat de cunoscutul critic de vin italian Luca Maroni cu 98 puncte.

Urmărește-ne și pe Google News

Montemajor este afacerea unui celebru oenolog, Mario Ercolino, și a soției sale, Roberta Pirone. Încă de mic copil Ercolino a avut contact cu această lume, el lucrând la proprietatea părinților săi, celebra Feudi di San Gregorio. Pentru Montemajor a ales terenuri în Campania și sudul Italiei, alegeri ce i-au adus recunoașterea pentru vinuri bogate, elegante și complexe.

Vinul de astăzi, Maravento Syrah 2019, este numit după o clădire celebră din secolul XVII, construită în stil baroc și situată în Agrigento. Maravento este recunoscut pentru parfumul încântător, cu note de mure, lemn dulce, coacăze și afine. Gustul este și el puternic, cu taninuri catifelate, dar și cu o aciditate proaspătă. Degustați vinul la 15-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, brânzeturi sau pește.

Valentin Ceafalău: “Unele vinuri sunt bune și fără să exceleze la capitolul complexitate sau să aibă cine știe ce “pedigree”! Maravento Terre Siciliane Syrah este un vin care cu siguranță ar câștiga titlul de “Mr. Popularitate” pentru că are ceea ce s-ar aștepta orice consumator să găsească la un vin: arome din belșug, este bogat, plin, prietenos și cărnos. Este dens și echilibrat, cu toate că înclină “balanța” aromatico-gustativă spre “dulce”, indiferent de forma sub care se simte: cea de gemuri de fructe negre coapte, de ciocolată, de lemn dulce sau de vanilie. Chiar dacă este destul de consistent, cu taninuri bine șlefuite, vinul este lejer și parfumat, iar pe final își activează câteva tente vegetal-condimentate, ce însoțesc senzațiile de coacăze negre și de cacao.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin