Vinul zilei: un Chardonnay surprinzător, de la o cramă din zona Satu Mare, un vin care îmbină frumos elemente de Lume Veche și Lume Nouă

Vinul zilei: un Chardonnay surprinzător, de la o cramă din zona Satu Mare, un vin care îmbină frumos elemente de Lume Veche și Lume Nouă
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 mai 2024

Nachbil Chardonnay Barrique 2022 este obținut din struguri ecologici. Vinul reflectă caracteristicile terroirului regiunii din care provine, și anume Beltiug, Satu Mare, o regiune cu o lungă și importantă tradiție viticolă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Chardonnay este unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb din lume

Nachbil Chardonnay Barrique 2022 este obținut din struguri Chardonnay. Acest soi produce vinuri energice, cu personalitate puternică, ce pot fi consumate proaspete sau învechite, cu o aromă predominant fructată. Chardonnay este unul dintre cele trei soiuri de struguri folosite în cupajul celui mai fin vin spumant de pe planetă (Champagne), alături de Pinot Noir și Meunier.

Nachbil Chardonnay Barrique 2022 are o aciditate crocantă și dezvăluie treptat arome de citrice, fructe verzi și vanilie

Pentru a-i savura pe deplin aromele, savurați vinul de astăzi la 12 grade Celsius, în diverse asocieri culinare, de la paste și brânzeturi afumate până la preparate din carne de pasăre însoțite de sosuri albe.

Ce spun experții Unvinpezi.ro?

Horia Hasnaș: “Surprinzător acest vin. Pentru că îmbină elemente de Lume Veche și Lume Nouă, de zonă caldă și zonă rece, e și sobru, dar și sprințar deopotrivă și, pe deasupra, are o componentă minerală evidentă, care alternează plăcut cu tonurile onctuoase de tip croissant cu unt pe care ți le oferă vinul când se mai încălzește. Altfel, aciditate crocantă, note de fructe albe, ierburi, agrișe și citrice încă necoapte, un echilibru sănătos și multă plăcere în final. Nu are întreruperi, este răcoritor și se bea mult mai ușor decât multe exemplare de Chardonnay trecut prin lemn. Cred că e cazul să mai trec pe la Beltiug, pentru că în ultima vreme doar lucruri frumoase s-au petrecut pe acolo!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin