Vinul zilei: un cupaj roșu argentinian obținut din Malbec și Syrah, cu arome intense de fructe roșii, cireșe, prune, mure, mentă și piper, la care se adaugă note subtile de ciocolată, condimente și tabac

Vinul zilei: un cupaj roșu argentinian obținut din Malbec și Syrah, cu arome intense de fructe roșii, cireșe, prune, mure, mentă și piper, la care se adaugă note subtile de ciocolată, condimente și tabac
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 apr 2024

Vinul zilei, Trumpeter Malbec Syrah 2022, este un roșu savuros, propunerea Rutini Wines, companie manageriată azi de Mariano di Paola, o personalitate cheie în industria viticolă din Argentina și unul dintre vinificatori de top din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Familia Rutini are o lungă istorie în domeniul viticol, istorie începută încă de la începutul secolului 19, în Italia, atunci când Francisco Rutini producea vinuri pentru locuitoriii orășelului său natal, Ascoli Piceno. Când singurul său fiu, Felipe Rutini, a emigrat în Argentina, acesta a dus mai departe aici munca tatălui său.

Trumpeter Malbec Syrah 2022 dezvăluie arome de fructe de pădure zdrobite, ciocolată și tabac, în vreme ce pe palat se continuă notele fructate. Savurați acest vin la 15-18 grade Celsius, asociat cu carne de iepure, carne de pasăre sau plăcinte cu diverse umpluturi.

Diana Pavelescu: “Un vin alcătuit din Malbec cu Syrah în proporții egale. Altitudinea plantației, de peste 1000 m,  permite concentrarea aromatică de fructe roșii, cireșe, prune, dar și mure, mentă, piper, arome intense, pregnante, alături de note subtile de ciocolată, cacao, condimente dulci și tabac datorate maturării la butoi. Stejarul franțuzesc și american în proporții egale, la a doua utilizare este folosit cu chibzuință. Cele 7 luni petrecute aici au rotunjit taninurile ridicate și coapte,  conferindu-le o structură catifelată. Ele sunt echilibrate de o aciditate plăcută și proaspătă, ce dă vinului suplețe și eleganță odată cu o persistență îndelungată. Un post gust plin de fructe cu final de ciocolată, piper și mentă. Când spun Malbec nu mă pot gândi decât la o singură asociere, cu vită argentiniană, însă aromele și condimentele conferite de Syrah îl fac un vin potrivit și pentru vânat. Rămâne să-l încercați!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin