Vinul zilei: un Greco cotat cu 95 puncte Luca Maroni, un vin alb savuros care echilibrează frumos aromele de piersică, pere, pepene galben și mere cu senzațiile citrice de limetă și coajă de lămâie

Vinul zilei: un Greco cotat cu 95 puncte Luca Maroni, un vin alb savuros care echilibrează frumos aromele de piersică, pere, pepene galben și mere cu senzațiile citrice de limetă și coajă de lămâie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Greco di Tufo Lapilli 2022 este obținut dintr-un vechi soi de struguri din Avellino, adus în zonă în urmă cu 2000 de ani de către greci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parte a grupului Botter, crama Lapilli a fost înființată în 1996, în sud-vestul provinciei Avellino din Italia. Cu podgorii de viță-de-vie în regiuni cu tradiție viticolă în Italia, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai înaltă calitate.

Greco di Tufo Lapilli 2022 este obținut din struguri Greco, un soi răspândit astăzi în special în zonele Avellino, Benevento, Napoli și Salerno. Din strugurii Greco se produc vinuri albe de calitate superioară, cu arome florale și fructate, la care se adaugă tonurile minerale.

Vinul zilei, Lapilli Greco di Tufo 2022, dezvăluie note olfactive care amintesc de fructe cu sâmburi precum caise și piersici, dar se simt și nuanțe de pere, migdale și salvie. Gustul păstrează aromele de fructe bine coapte la care se adaugă o mineralitate echilibrată care oferă vinului o prospețime binevenită. Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de carne albă, fructe de mare sau supe de legume.

Valentin Ceafalău: “Un vin cu o expresie modernă, parfumată, fructată și precisă, dar care reușește să păstreze în el mineralitatea specifică zonei. Echilibrează foarte bine aromele de fructe galbene coapte, de piersică, pere, pepene galben și mere coapte, cu senzațiile citrice și percutante, de limetă și coajă de lămâie, pigmentate de tonuri minerale, cu unele lejere accente de ierburi uscate. Gustul intens evoluează sub “auspiciile” unei acidități prezente și ritmate, ce amplifică senzațiile fructate și le echilibrează, conferind postgustului intens prospețime și dimensiune. Pe final, vinul revine la tentele fructate dulci, fără să uite de aspectele citric-tonice.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin