Vinul zilei: un roșu din sudul cald al Italiei, obținut din struguri Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera, un vin cu multă culoare, intensitate și complexitate aromatică

Vinul zilei: un roșu din sudul cald al Italiei, obținut din struguri Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera, un vin cu multă culoare, intensitate și complexitate aromatică
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 mai 2023

Appassimento Paralupi 2020 de la crama Varvaglione este recomandarea de astăzi, un vin savuros și complex din punct de vedere aromatic, obținut din struguri Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cosimo și Maria Teresa Varvaglione se află astăzi la cârma unei afaceri care a ajuns deja la cea de-a treia generație și care oferă unele dintre cele mai calitative vinuri din regiunea Puglia, dar nu numai. Calitățile solului, selecția riguroasă a strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constantă privind tehnicile de producție a vinului sunt doar câteva dintre secretele cramei Varvaglione.

Recomandarea noastră, Paralupi Appassimento Rosso 2020, este un cupaj de Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera.

Despre soiul Negroamaro se spune că ar fi ajuns în Italia în secolul 7-8 i.Hr, odată cu colonizarea elenă. Deși traducerea lui ar fi "negru" și "amar", vinul obținut din acest soi nu are un gust amar, fiind un vin roșu intens, cu taninuri puternice, dar totodată delicate, cu corp suplu și aciditate medie.

Fie că i se spune Primitivo sau Zinfandel, soiul originar din bazinul Mediteranei este inconfundabil ca stil: un nas încărcat de arome dulci, de cireșe, căpșuni și fructe roșii coapte alături de tușe vanilate și de cafea. Produce vinuri bogate, uneori dulci sau fortificate. 

Soiul de struguri Malvasia este originar din regiunea mediteraneană. Malvasia are mai multe varietăți. Cel folosit în cupajul de astăzi, Malvasia Nera, este un soi de struguri roșii care produce vinuri seci, spumante, vinuri dulci, dar și roze-uri. Regiunea Piemont este cea mai favorabilă pentru cultivarea acestui soi, în vreme ce în Puglia, Malvasia Nera este deseori combinat cu Negroamaro. 

Paralupi Appassimento Rosso 2020 este un roșu intens, care dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe roșii, gem de cireșe negre și note discrete de ciocolată și vanilie. Pe palat, regăsim taninuri rotunde, catifelate, iar finalul este persistent. Degustați acest vin la o temperatură de 16-18°C, alături de preparate din carne, carne de vânat și brânzeturi maturate.

Valentin Ceafalău: “Appassimento + Puglia! Rezultatul?! Exact ceea ce te-ai aștepta de la o astfel de combinație: multă “culoare”, intensitate, structură cărnoasă, complexitate aromatică în registrul dulce, de la vișinele din vișinată, cireșele negre și lemnul dulce, până la senzațiile de cacao, ciocolată amăruie, vanilie, rom și cocos. Și, ca să mai îmblânzească această avalanșă “dulce”, învăluie totul în senzații vegetal-picante, ușor afumate. În prima parte a gustului este suculent, catifelat și bine rotunjit, după care vinul își dimensionează taninurile energice și capătă consistență și un pic de nerv, mai ales datorită notelor picante conferite de contribuția alcoolului. Finalul își păstrează încărcătura fructată, dar și o doză de seriozitate, condimentat-afumată.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin