Vinul zilei: un Sauvignon Blanc românesc foarte bun, cu arome de iarbă proaspăt cosită, grapefruit, coajă de lămâie și ceva tente dulcege de piersici și mango

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc românesc foarte bun, cu arome de iarbă proaspăt cosită, grapefruit, coajă de lămâie și ceva tente dulcege de piersici și mango
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 mai 2024

Vinul de astăzi, Cuvee Petit 2023, este parte a portofoliului cramei Avincis, podgoria Drăgășani, proprietatea familiei Valeriu și Cristiana Stoica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Istoria Avincis își are începuturile în 1927, când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au achiziționat un conac înconjurat de vii în Drăgășani. În 2007, strănepoata lor, Cristiana, împreună cu soțul său, Valeriu Stoica, au continuat tradiția familiei. În 2011, a fost inaugurat domeniul Vila Dobrușa, care cuprinde conacul, crama Avincis și mai multe hectare de viță-de-vie, pădure și amenajări peisagistice.

Astăzi, Avincis combină tradiția cu modernitatea, iar vinurile produse aici sunt premiate și apreciate la târgurile internaționale.

Cuvee Petit Sauvignon Blanc 2023 este produs din clonă de calitate superioară din Europa de Vest. Vinul prezintă arome de fructe exotice, grapefruit și iarbă proaspăt cosită. Gustul puternic, notele de citrice și aciditatea înțepătoare îl fac potrivit pentru pește la grătar, salate cu fructe de mare sau carne de pasăre cu sosuri bogate.

Sorin Stelian: “Are potențial de învechire, aerarea nu-i face rău, dar mie unuia mi s-a părut delicios imediat ce i-am scos dopul și l-am turnat în pahar, ceea ce vă urez și vouă. Aromatic exprimă - cum ne puteam aștepta - foarte multă prospețime, din fericire fără să cadă în atât de frecventele arome excesive de tioli (urzici, transpirație și alte minuni) ale Sauvignon-urilor de pe plaiurile noastre. Înclină mai degrabă spre iarbă proaspăt cosită, grapefruit, coajă de lămâie, cu o idee dulceagă de piersici și mango în fundal. Gustativ combină - într-un mod foarte plăcut - suplețea cu un pic de onctuozitate, iar aciditatea energică se joacă frumos împreună cu senzațiile dulcege. Unul din puținele noastre Sauvignon-uri foarte bune!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin