Vinul zilei: un vin roșu obținut din Primitivo, cu note de mure, cacao și fructe dulci, cotat cu 96 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un vin roșu obținut din Primitivo, cu note de mure, cacao și fructe dulci, cotat cu 96 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 iun 2024

Doppio Passo Primitivo 2022 de la crama Botter, recomandarea noastră de astăzi, este un vin roșu cotat cu 96 puncte de către criticul de vin italian Luca Maroni.

Casa Botter este situată la 30 km nord-est de Veneția, fiind fondată în 1920 de către Carlo Botter. Astăzi, crama produce vinuri distribuite în peste 40 de țări din lume.

Doppio Passo Primitivo 2022 dezvăluie mai întâi note olfactive de mure și cacao. Pe palat continuă aromele delicate de fructe dulci. Degustați vinul la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, carne la grătar sau alte preparate consistente.
Cosmin Tudoran: “Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la gemul de cireșe al bunicii uns pe clătită proaspătă. Căci ansamblul de fructe coapte, gemoase plus taninurile bine rotunjite dau greutatea unei melase de dulceață proaspătă. Vin de seară “comercială” cu iz de bună dispoziție instant, fără prea mult fuss about.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin