Vinul zilei: un vin roșu obținut din struguri Tempranillo, care provine din Rioja, cea mai prestigioasă zonă viticolă spaniolă. Vinul emană parfum de cireșe, vanilie și lemn dulce. Un vin cotat cu 91 puncte Robert Parker și 91 puncte James Suckling

Vinul zilei: un vin roșu obținut din struguri Tempranillo, care provine din Rioja, cea mai prestigioasă zonă viticolă spaniolă. Vinul emană parfum de cireșe, vanilie și lemn dulce. Un vin cotat cu 91 puncte Robert Parker și 91 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 nov 2023

Vinul zilei, Viña Bujanda Reserva 2016, este un vin roșu elegant, obținut 100% din struguri Tempranillo, cotat de către Robert Parker și James Suckling cu 91 puncte. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Viña Bujanda este condusă de Carlos și Pilar Martinez Bujanda, cei care au decis să ducă mai departe afacerea de familie începută de străbunicul lor, Joaquín Martínez Bujanda. Astăzi, crama deține 120 de hectare de teren, distribuite atât în zona Rioja Alavesa, cât și în Rioja Alta.

Recomandarea noastră, Viña Bujanda Reserva 2016, este un roșu savuros, realizat din struguri Tempranillo, soiul numărul 1 în Spania și soiul dominant în Rioja. Numele provine din spaniolul "temprano", ceea ce înseamnă "prematur", deoarece este recoltat mai devreme decât restul strugurilor din Spania.

Cu note olfactive complexe de lemn, Viña Bujanda Reserva 2016 continuă pe palat cu arome intense și proaspete, în timp ce postgustul este lung și catifelat. Degustați acest vin la o temperatură de 12-15 grade Celsius, alături de preparate din carne de vită, miel sau pui, o altă opțiune fiind specialitățile din brânzeturi.

Răzvan Jurca: "Vinul de astăzi (spaniol, provenind din cea mai cunoscută regiune producătoare de vinuri roșii din această țară – Rioja - zonele Alavesa și Alta) este un Tempranillo 100% (cel mai cunoscut soi roșu spaniol), are DOC (Denumire de Origine Calificată), se bucură de un stil de vinificație clasic (cu 13,5% alcool/vol, ceea ce-i remarcabil pentru regiunea din care provine!), a fost ținut pe boasca pentru macerație timp de 17 zile în cisterne de oțel cu temperatură controlată, strugurii au fost culeși în luna octombrie 2016 la maturitate deplină – anul 2016 fiind recunoscut în Rioja ca unul cu temperaturi peste medie înregistrate în luna iulie și secetă pronunțată în septembrie. A fost maturat în baricuri (225L) de stejar american la a treia utilizare (70%) și baricuri noi de stejar franțuzesc (30%) timp de 24 luni. Aciditatea totală a vinului este de 6,3 gr./l, cu un PH de 3,46, și a fost îmbuteliat în martie 2019 într-o ediție de aproximativ 100.000 de sticle. Vinul, de categorie Reserva (adică învechit la cramă minimum 3 ani, cu maturare la lemn cel puțin 6 luni) prezintă o culoare rubiniu violacee, întunecat la profunzimea paharului și are gust sec, mediu corpolent, cu atac proaspăt de fructe roșii,  condiment și cutie de lemn, în evoluție distingându-se fructe negre de pădure, note vegetale, cacao și condimente dulci.  Finish-ul vinului este cald și vibrant, cu impresii de compot de cireșe, tabac și lemn de cedru. Taninurile vinului sunt coapte și moi, conferind vinului o impresie catifelată și o remanență amintind de alunele de pădure de pe la noi.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin