Volumul cifrei de afaceri din comerț a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerț a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele opt luni din acest an, față de perioada 1 ianuarie -31 august 2022, atât ca serie brută cu 2,4%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,5%, arată datele Institutului Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Evoluția pe serie brută din perioada menționată s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,4%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2%, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Polonezii de la Wittchen, cu peste 100 de magazine în Europa, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Polonezii de la Wittchen, cu peste 100 de magazine în Europa, intră în România

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, evoluția s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,1%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,3%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+5,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,9%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 1,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 0,1%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,6%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,5%.

Burger King este încă deschis în Rusia, în ciuda promisiunii de a se retrage CITEȘTE ȘI Burger King este încă deschis în Rusia, în ciuda promisiunii de a se retrage

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 0,6%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,8%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,4%). Scădere a înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate cu 1,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 1,1%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,7%) și la vânzările de produse nealimentare (+1,6%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
ins