EXCLUSIV Mișcare surpriză: Avon, după 134 de ani de funcționare în sistem de vânzări directe, pregătește deschiderea primului showroom fizic în România, într-o vilă istorică de lângă Guvern

EXCLUSIV Mișcare surpriză: Avon, după 134 de ani de funcționare în sistem de vânzări directe, pregătește deschiderea primului showroom fizic în România, într-o vilă istorică de lângă Guvern

Vila Oromolu

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 4 oct 2023

Producătorul american de cosmetice, parfumuri și bijuterii Avon, concentrat pe vânzări directe, intenționează să lanseze primul său magazin fizic de prezentare (showroom) din România, în  vila Oromolu din Piața Victoriei, București, spațiu închiriat anterior de Philip Morris International, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2020, la câteva luni după ce Avon a fost vândut la nivel global, gigantul și-a deschis în Los Angeles (SUA) primul magazin fizic din lume, după 134 de ani de funcționare în sistem de vânzări directe.

Tranzacție nouă pe piața automatelor de cafea din România - Concernul austriac café+co își vinde business-ul local CITEȘTE ȘI Tranzacție nouă pe piața automatelor de cafea din România - Concernul austriac café+co își vinde business-ul local

În 2021 și-a deschis primul magazin din Shanghai (China).

Operațiunile Avon North America au fost cumpărate de LG Household and Health Care, în timp ce Avon Products a fost cumpărată de compania braziliană Natura Cosmeticos.

CONFIRMARE Polonezii de la Wittchen, cu peste 100 de magazine în Europa, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Polonezii de la Wittchen, cu peste 100 de magazine în Europa, intră în România

Avon este acum în curs de semnare a unui contract de închiriere cu dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian AFI Europe pentru spațiul de 930 de metri pătrați al vilei Oromolu, parte a complexului de birouri AFI Victoriei Plaza de lângă Guvernul României, potrivit surselor Profit.ro.

Valoarea contractului de închiriere este estimată de sursele Profit.ro la circa 3 milioane de euro pe 5 ani.

Spațiul, dispus pe 4 etaje, a fost folosit în ultimii 6 ani de Philip Morris International, care avea amenajat aici hub-ul IQOS Qreator. Sursele Profit.ro spun că Avon va deschide în loc un showroom reprezentativ și birouri.

Sediul central al Avon Cosmetics (Romania) este în clădirea de birouri Euro Tower.

EXCLUSIV Hagag analizează primul exit în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hagag analizează primul exit în România

Contactați de Profit.ro, reprezentanții AFI Europe nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Vila Oromolo a fost construită în 1927 de Mihai Oromolu, fost guvernator al Băncii Naționale a României. A fost ruinată în Al Doilea Război Mondial și integrată în 2017 într-un complex de birouri dezvoltat de NEPI Rockcastle după o investiție de 37 de milioane de euro.

FOTO Mâncăm o cafea? O companie produce cești comestibile pentru cafenele din 18 țări CITEȘTE ȘI FOTO Mâncăm o cafea? O companie produce cești comestibile pentru cafenele din 18 țări

Proprietatea a intrat, ulterior, în portofoliul AFI Europe odată cu achiziția întregului portofoliu de birouri al NEPI Rockcastle din România.

Avon este prezentă de 26 de ani pe piața din România și concurează la nivel local cu producătorul francez L’Oreal, compania germană Beiersdorf, care deține și brandul Nivea, și cu Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare producător de cosmetice cu capital românesc.

Anul trecut, Avon a avut în România afaceri de 334 milioane lei și un profit net de 10,7 milioane lei, cu aproape 300 de angajați, și este una dintre cele mai puternice cinci piețe pentru grup.

EXCLUSIV Ionuț Negoiță începe construcția unui nou ansamblu rezidențial major, pe un teren cumpărat de la IKEA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ionuț Negoiță începe construcția unui nou ansamblu rezidențial major, pe un teren cumpărat de la IKEA

Din 2020, CEO-ul la nivel global al Avon este românca Angela Crețu, care lucrează pentru companie din 1998.

Tranzacția prin care Natura Cosmeticos a cumpărat Avon Products a evaluat compania achiziționată la circa 2 miliarde de dolari. Din grupul Natura mai fac parte brandurile Natura, The Body Shop și Aesop.

Interesant este că The Body Shop, rețea de cosmetice închisă în România, a revenit pe piață luna trecută cu un nou magazin în AFI Cotroceni, mall deținut de AFI Europe.

viewscnt
Afla mai multe despre
avon
vila oromolu