S-a lansat festivalul de vin și cultură DiWine Experiences 12 evenimente în 12 locuri unice pe parcursul anului 2023

S-a lansat festivalul de vin și cultură DiWine Experiences 12 evenimente în 12 locuri unice pe parcursul anului 2023
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 feb 2023

Asociația Coolturală Nouă ne Pasă!, prin programul Interesting Times Bureau, în parteneriat cu platforma de călătorii Epic Visits, anunță lansarea DiWine Experiences, un concept unic de evenimente având în centrul atenției vinul, ca liant între artă, istorie și gastronomie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Curiozitatea, armonia, atenția, muzicalitatea, culoarea, echilibrul sau pasiunea sunt ingredientele celor douăsprezece evenimente din cadrul Festivalului DiWine Experiences. Experiențele sunt create ca o îmbinare între partea cultural - istorică și cea de degustare și sunt găzduite de locuri precum Muzeul Național de Istorie a României, Palatul Noblesse, Casa Memorială Țipoia sau Pivnițele Rhein Azuga.

DiWine Experiences este un concept unic de experiențe culturale. Acesta a apărut ca o nevoie firească de a oferi publicului român experiențe inedite și diverse. Prima ediție este o călătorie în timp și spațiu prin activarea tuturor simțurilor dar și a curiozității.  Fiecare experiență poate fi organizată și la cerere pentru colegi/prieteni sau poate fi oferită sub forma unui cadou inedit prin achiziționarea unui card cadou.- Anita Sterea - președinte Asociația Coolturală Nouă ne pasă!

Vinul și gastronomia ocupă un loc special pentru noi și ne propunem să dezvoltăm enoturismul din România la același nivel precum în Franța, Italia sau Spania, pentru pasionați. Experiența uneia dintre cele mai prestigioase școli de somelieri din Italia- FIS, mi-a demonstrat că avem toate elementele pentru a fi în topul producătorilor de vin, așadar de ce nu și în enoturism. Mă bucur că putem fi partenerii unui proiect unic în România în care pasiunea pentru vin se îmbină atât de natural cu pasiunea pentru artă, cultură și istorie. Roxana Licara - curator experiențe enoturism Epic Visits.

Explorarea vinului antic în cadrul unui eveniment aparte la Muzeul Național de Istorie a României, duetul savuros dintre vin și ciocolată dirijat de Maria Bizgan (Master Chocolatier premiat la International Chocolate Awards Bruxelles ediția 2022), sau recitalul susținut de artiștii Monica Calofir, Andreea Bucur, Andrei Ștefan Racu  și Octavian Ene și însoțit de o degustare de vinuri florale sunt câteva dintre atracțiile acestei ediții.

Festivalul a debutat sâmbătă, 4 februarie, cu evenimentul Povestea Vinului Antic - De la legendă la istorie, organizat la MNIR. Evenimentul a cuprins, printre altele, o prezentare interactivă susținută de un specialist în istorie și arheologie despre vinul antic, o vizită ghidată în cadrul expoziției "Dacia, ultima frontieră a romanității" - unică prin numărul mare de exponate aduse la București din peste 40 de muzee din țară și Republica Moldova și o degustare de mulsum (băutura antică folosită de romani) realizat după rețeta antică originală.

Experiențele pot fi achiziționate exclusiv pe platforma: https://www.epicvisits.com/th/wine_food

Programul complet al festivalului va fi anunțat până la finalul lunii februarie.

Mulțumim partenerilor: Aiciastat.ro, Unvinpezi.ro, Muzeul Național de Istorie a României, Asociația Terra Dacica Aeterna- Filiala București, Palatul Noblesse, Casa Memorială Țipoia, Pivnițele Rhein Azuga, Benefit, Edenred, Hyperion Exclusive.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la: hello@interestingtimes.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
diwine experiences
vin