Șeful AstraZeneca, cel mai bine plătit șef de companie din Marea Britanie

Șeful AstraZeneca, cel mai bine plătit șef de companie din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2021

Directorul general al AstraZeneca, Pascal Soriot, a fost anul trecut cel mai bine plătit șef de companie din Marea Britanie, remunerația lui urcând cu aproape o cincime, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania britanico-suedeză AstraZeneca este unul dintre liderii cercetărilor din industria farmaceutică în domeniului vaccinului pentru COVID-19. Soriot a fost criticat pentru modul în care a gestionat răspunsul la pandemia de coronavirus, chiar dacă firma produce vaccinurile la prețul de cost, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Un raport al High Pay Centre arată că remunerația lui Pascal Soriot s-a situat anul trecut la 15,45 milioane de lire sterline (21,25 milioane de dolari), în timp ce nivelul mediu al șefilor companiilor incluse în indicele principal FTSE-100 al Bursei de la Londra a fost de 2,69 milioane de lire sterline în 2020, în scădere față de 3,25 milioane de lire sterline în 2019, dar de 86 de ori mai mult decât câștigul mediu al unui lucrător obișnuit din Marea Britanie.

Acționarii au cerut directorilor să împartă povara financiară după ce companiile din majoritatea sectoarelor s-au confruntat cu dificultăți severe anul trecut, din cauza efectelor pandemiei.

Ponderea companiilor care au plătit bonusuri a scăzut la 64% în 2020, de la 89% în 2019, în timp ce 77% au plătit stimulente pe termen lung pe baza performanței din precedenții 3-5 ani, comparativ cu 82% în 2019.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

La cele nouă companii care au beneficiat de fonduri publice prin intermediul schemei guvernamentale de sprijinire a locurilor de muncă, plata medie a directorilor generali a fost de 2,2 milioane de lire sterline.

"Remunerațiile directorilor generali sunt menite să reflecte experiența acționarilor și angajaților, astfel încât plățile mai reduse din 2020 ar trebui să arate că sistemul funcționează conform așteptărilor", a apreciat șeful High Pay Centre, Luke Hildyard.

Acesta a adăugat: "Pe de altă parte, acestea sunt încă remunerații generoase, într-un moment în care sprijinul guvernamental pentru economie a fost probabil mai important pentru supraviețuirea și succesul celor mai mari companii britanice decât deciziile directorilor lor generali".

În topul celor mai bine plătiți șef de companii din Marea Britanie sunt Brian Cassin (Experian), cu 10,3 milioane de lire sterline; Albert Manifold (CRH), cu 9,92 milioane de lire sterline; Laxman Narasimhan (Reckitt Benckiser), cu 9,24 milioane de lire sterline și Rob Perrins (Berkeley), cu 8,03 milioane de lire sterline. 

viewscnt
Afla mai multe despre
astrazeneca
marea britanie