Șeful Ryanair: Vom zbura prin această ”mizerie” de carantină din Marea Britanie

Șeful Ryanair: Vom zbura prin această ”mizerie” de carantină din Marea Britanie
scris 8 iun 2020

Ryanair nu va anula zborurile către și dinspre Marea Britanie, în pofida introducerii de către guvernul de la Londra a unei perioade de carantină de 14 zile pentru călătorii internaționali, începând de luni, deoarece mii de britanici încă își rezervă vacanțe, a declarat directorul general al operatorului aerian, Michael O’Leary, transmite Reuters.

Noile reguli care impun ca toate persoanele care intră în Marea Britanie să intre în auto-izolare timp de  14 zile au intrat în vigoare luni, chiar dacă Ryanair, cel mai mare operator aerian cu discount din Europa, easyJet și grupul IAG, proprietarul British Airways, au avertizat că vor intenta acțiuni în justiție împotriva acestei măsuri pe care o consideră o mișcare draconică, care va afecta puternic industria turismului a țării, arată news.ro.

Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual CITEȘTE ȘI Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual

Carantina are rolul să prevină un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19. În Anglia, încălcarea regulilor va fi pedepsită cu o amendă de 1.000 de lire sterline. Măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni și este discutată crearea unor ”poduri aeriene” cu unele ditnre principalele destinații din Europa, cum ar fi Portugalia.

Întrebat dacă Ryanair va anula zborurile din iulie și august în cazul în care carantina va rămâne valabilă în perioadele respective, O’Leary a spus: ”Nu, deoarece zborurile care pleacă din Marea Britanie sunt pline. Britanicii ignoră carantina, știu că este o mizerie”.

Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19 CITEȘTE ȘI Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19

“Ryanair efectuează o mie de zboruri pe zi către destinații din toată Portugalia, Spania, Italia, Grecia, de la 1 iulie, 2, 3 și în fiecare zi după”, a spus șeful companiei.

Cu avioanele consemnate la sol de la sfârșitul lunii martie, companiile aeriene sperau să își reia zborurile începând din iulie, pentru a-și salva sezonul de vară.

Ryanair, easyJet și IAG au trimis ”o scrisoare de protocol premergătoare”, care poate fi urmată de o acțiune în justiție, pentru a denunța carantina ”ca total nejustificată și disproporționată”.

O’Leary a spus că se așteaptă ca turiștii britanici să își rezerve în continuare vacanțe în Europa, dar că turiștii europeni vor fi împiedicați să călătorească în Marea Britanie, ceea ce va afecta puternic industria turismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
marea britanie