Siemens va investi două miliarde de euro pentru a-și extinde capacitățile globale de producție

Siemens va investi două miliarde de euro pentru a-și extinde capacitățile globale de producție
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2023

Siemens va cheltui două miliarde de euro pentru un nou plan global de investiții, a anunțat joi grupul german de inginerie și tehnologie, care se pregătește să răspundă la o cerere crescută declanșată de pachetele globale de stimulente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un comunicat de presă, Siemens a informat că va construi noi uzine, centre de cercetare & dezvoltare și facilități de pregătire în întreaga lume, obiectivul fiind rezolvarea problemelor evidențiate de pandemia de COVID și creșterea tensiunilor geopolitice, scrie Agerpres.

VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani

"Siemens înregistrează o creștere semnificativă peste media pieței. Astăzi anunțăm o strategie de investiții care să impulsioneze creșterea viitoare, inovația și să îmbunătățească reziliența", a declarat directorul general de la Siemens, Roland Busch.

Grupul german a mai anunțat joi că bugetul alocat cercetării și dezvoltării va fi majorat în acest an cu 500 de milioane de euro.

Deciziile adoptate de Siemens, un gigant industrial cu 311.000 de angajați, sunt văzute ca un indicator al stării de sănătate a sectorului industrial global. În 2022, vânzările Siemens au crescut cu 16% până la 72 de miliarde de euro.

"Acest val de investiții este sprijinit de carnetul nostru record de comenzi și reflectă încrederea noastră în viitor", a declarat separat Roland Busch, la un eveniment organizat la Singapore.

Anterior, grupul german estima că piața totală adresabilă pentru produsele sale, care variază de la trenuri și până la software industrial, să urce cu 7% pe an între 2022 și 2027. Acest avans este susținut, în parte, și de programele de stimulare, precum Inflation Reduction Act din SUA și Green Deal-ul european. În acest context, Siemens vrea să crească mai rapid decât rivalii și să își majoreze cota de piață, a declarat luna trecută Roland Busch.

Siemens a anunțat la începutul anului planuri de extindere a unor uzine din Germania și Cehia, precum și investiții de 220 milioane de dolari într-o nouă uzină de material rulant amplasată la Lexington, SUA. Joi, grupul german a precizat că are în vedere și alte investiții în SUA și Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
investitii