SONDAJ Milenialii nu sunt dispuși să renunțe la timpul personal în favoarea carierei

SONDAJ Milenialii nu sunt dispuși să renunțe la timpul personal în favoarea carierei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2018

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-32 de an (Milenialii), respondenți la un sondaj, nu sunt dispuși să renunțe la timpul personal în favoarea carierei și optează pentru cariere care să le permită să-și practice de mai multe ori pe săptămână hobby-urile – 31% (fotografie, pescuit, activități hand-made etc) ori să se plimbe fie în parc, fie în natură – 52%. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru Mileniali, timp liber mai înseamnă: citit de câteva ori pe săptămână (48%), jucat la calculator sau consola (47%) ori mers în baruri, cafenele, restaurante (32%). Shoppingul (obiecte vestimentare, produse cosmetice, gadget-uri etc) reprezintă o altă modalitate de petrecere a timpului liber pentru 5 din 10 Mileniali.

Acești tineri își doresc foarte mult să călătorească, să exploreze. 4 din 10 reușesc să facă acest lucru chiar de câteva ori pe lună. Nu sunt însă adepții călătoriilor în interes de serviciu, 54 % necălătorind niciodată în ultimele 6 luni.

FOTO Facebook încearcă o perestroika cu noua interfață a aplicației Messenger CITEȘTE ȘI FOTO Facebook încearcă o perestroika cu noua interfață a aplicației Messenger

Dintre activitățile de relaxare practicate cu o frecvență lunară, menționăm mersul la cinema și ieșirile în club, pentru ambele optând 3 din 10 Mileniali. Piesele de teatru și concertele nu se numără însă printre activitățile lunare preferate. Cei mai mulți Mileniali aleg acest tip de activitate bianual, 40% orientându-se spre teatru, iar 50% spre concerte.

Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, rezidente în mediul urban, utilizatoare de internet, cu un nivel de educație mediu și ridicat. Volumul eșantionului a fost de 989 de respondenți. A

viewscnt
Afla mai multe despre
mileniali
cariera