Statul indian Tamil Nadu a semnat acorduri de investiții de peste 4 miliarde de dolari cu furnizori ai Apple și alte companii

Statul indian Tamil Nadu a semnat acorduri de investiții de peste 4 miliarde de dolari cu furnizori ai Apple și alte companii
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Statul indian Tamil Nadu, din sudul țării, a semnat acorduri de investiții în valoare de peste 4,39 miliarde de dolari cu firme precum furnizorii Apple Tata Electronics și Pegatron, precum și cu producătorul auto Hyundai Motors, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Apple se bazează pe India ca următorul mare motor al creșterii sale, deoarece gigantul tehnologic american încearcă să își diversifice o parte de producție în afara Chinei, scrie News.ro.

SURPRIZĂ FOTO Cea mai mare platformă turcă de e-commerce, primul decacorn din Turcia, cu gigantul chinez Alibaba, intră în România. Argument inedit: Apetența românilor pentru seriale turcești CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ FOTO Cea mai mare platformă turcă de e-commerce, primul decacorn din Turcia, cu gigantul chinez Alibaba, intră în România. Argument inedit: Apetența românilor pentru seriale turcești

Pegatron vrea să deschidă a doua sa fabrică în India, unde Tata Group a început anul trecut să asambleze iPhone-uri.

Tata Electronics, o parte a conglomeratului indian Tata Group, s-a angajat să investească 120,8 miliarde de rupii pentru operațiunile de asamblare a telefoanelor mobile, a declarat guvernul statului în timpul semnării acordurilor.

”Guvernul din Tamil Nadu va sprijini investitorii în toate modurile posibile”, a declarat ministrul șef M. K. Stalin la eveniment, adăugând că a încercat să joace un rol major în creșterea Indiei.

Pegatron, furnizorul Apple din Taiwan, va investi, de asemenea, 10 miliarde de rupii pentru a extinde producția, a adăugat guvernul.

Separat, Tata Power explorează investiții de până la 700 de miliarde de rupii în Tamil Nadu în următorii câțiva ani, inclusiv investiții făcute în unele proiecte existente, a declarat directorul general Praveer Sinha, la o conferință de presă la eveniment.

Acordurile, dezvăluite la o întâlnire a investitorilor globali, sunt proiectate să genereze mii de locuri de muncă în stat.

Summit-ul statului are loc cu câteva zile înainte de un alt summit de investiții în statul natal al primului ministru Narendra Modi, Gujarat, la care sunt așteptați să participe sute de investitori interni și străini.

Guvernul israelian urmează să voteze bugetul pentru timp de război pe 2024 CITEȘTE ȘI Guvernul israelian urmează să voteze bugetul pentru timp de război pe 2024

Acordurile de duminică din Tamil Nadu includ un acord cu JSW Energy pentru a investi 120 de miliarde de rupii pentru a dezvolta proiecte de energie regenerabilă.

Producătorul auto Hyundai Motors a angajat, de asemenea, investiții de 61,80 miliarde de rupii, o parte dintre acestea fiind alocate pentru producția de baterii pentru vehicule electrice (EV) și de mașini, a adăugat guvernul.

Sâmbătă, producătorul vietnamez de vehicule electrice VinFast a fost de acord să înființeze primele sale fabrici de producție în India și să lucreze pentru o investiție de până la 2 miliarde de dolari în Tamil Nadu, în timp ce mai multe companii încearcă să pătrundă pe a treia cea mai mare piață de vehicule din lume.

Producătorul de pantofi Nike Hong Fu urmează să semneze un pact cu statul pentru a investi aproape 10,4 miliarde de rupii în India, iar alte 16,6 miliarde de rupii sunt așteptate în curând, a declarat la eveniment Aqeel Panaruna, președintele Florenece Shoe - partenerul companiei în India.

(1 dolar = 83,1030 rupii indiene)

viewscnt
Afla mai multe despre
tamil nadu
apple