Stay Fit Gym preia două centre de fitness

Stay Fit Gym preia două centre de fitness
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2022

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, continuă expansiunea la nivel național și preia integral două centre de fitness, în Sibiu și Galați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea reprezintă a patra și, respectiv, a cincea tranzacție de M&A a Stay Fit Gym după preluarea Neby Fitness, un centru din zona pieței Domenii din București, și două centre de fitness în Pitești. 

FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia CITEȘTE ȘI FOTO Ciucă vrea să-i atragă cu ajutoare pe finlandezii de la Nokian Tyres, care se retrag din Rusia

„Tranzacțiile anunțate astăzi reprezintă o nouă etapă din expansiunea și transformarea Stay Fit Gym într-un brand național, pornit din România și dezvoltat în mod accelerat cu sprijinul unui fond de investiții format din antreprenori români, Morphosis Capital. Până la finalul anului avem în vedere să mai deschidem noi centre de fitness, atât organic, cât și prin achiziții, în București, Pitești, Sibiu, Galați, dar și în orașe noi, precum Brașov, Buzău, Craiova și Râmnicu Vâlcea”, a declarat Alexandru Lascăr, CEO al Stay Fit Gym.  

Până la finalul anului, compania vrea să ajungă la 20 de centre deschise, în orașe cu peste 100.000 de locuitori, a spus anterior, la PROFIT NEWS TV, Alexandru Lascăr, co-fondator Stay Fit Gym.

Intrarea fondului de investiții Morphosis Capital în acționariat la finalul anului trecut va contribui semnificativ la extinderea Stay Fit Gym pe plan local.

Centrul de fitness achiziționat în Sibiu a fost deținut de Habit30, iar, în perioada următoare, va intra într-un proces de renovare completă, ce include înlocuirea echipamentelor, amenajarea vestiarelor și adaptarea acestuia la designul Stay Fit Gym. Compania estimează că lucrările vor fi finalizate până la începutul lunii octombrie.

De asemenea, tot în luna octombrie, Stay Fit Gym va deschide un al doilea centru de fitness în Sibiu, în Promenada Mall.

Suprafața totală a celor două centre este de aproximativ 1.500 mp, iar valoarea investițiilor efectuate de Stay Fit Gym în Sibiu, pentru renovarea centrului de fitness achiziționat și pentru deschiderea noului centru, este de aproximativ 5 milioane de lei.

Totodată, compania are în vedere inaugurarea celui de-al treilea centru în Sibiu, la începutul anului viitor. Odată cu operaționalizarea tuturor celor trei centre din Sibiu, Stay Fit Gym estimează că baza de clienți din acest oraș va cuprinde peste 3.000 de membri.

În ceea ce privește cea de-a cincea tranzacție, centrul de fitness din Galați a fost achiziționat de la OneGym, liderul pieței locale. Locația, aflată în centrul orașului, urmează să fie renovată în perioada următoare, imediat după inaugurarea unui nou centru de fitness Stay Fit Gym în acest oraș, în Galați Shopping City. Compania a luat decizia ca centrul de fitness achiziționat să fie renovat după deschiderea celui din centrul comercial, astfel încât membrii Stay Fit Gym să aibă în permanență la dispoziție o locație în care se vor putea antrena. Cele două locații vor avea o suprafață totală de 3.000 mp.

La fel ca și în cazul orașului Sibiu, compania are în vedere inaugurarea celui de-al treilea centru în Galați, la începutul anului viitor. În momentul în care toate cele trei centre din acest oraș vor fi operaționale, baza de clienți a Stay Fit Gym din Galați va cuprinde aproximativ 4.000 de abonați. Valoarea totală a investițiilor efectuate de companie în Galați se ridică la circa 7,5 milioane de lei.

„Odată cu deschiderea locației din Promenada Mall din Sibiu, marcăm începutul unui parteneriat strategic cu NEPI Rockcastle. Această locație o să fie urmată de Galați Shopping City, iar la anul urmează să deschidem centre și în alte locații ale aceluiași proprietar. De la începutul anului și până acum, am bifat cu succes cinci tranzacții de tip M&A ale operatorilor locali. Printre multitudinea de deschideri viitoare aș aminti și de colaborarea cu grupul IGD, proprietarul magazinelor Winmarkt, unde avem planificate trei deschideri în următoarele 4-5 luni”, a declarat Marius Preodișteanu, Head of Expansion al Stay Fit Gym.

Prin achiziționarea centrelor de fitness din Sibiu și Galați și inaugurarea a altor două locații din aceste orașe, Stay Fit Gym va ajunge să opereze 16 centre de fitness la nivel național.

La începutul anului, compania viza venituri de peste 15 milioane de lei, însă în urma derulării procesului continuu de expansiune și creșterii organice înregistrate la nivelul tuturor centrelor, Stay Fit Gym estimează venituri de 20 de milioane de lei pentru întreg anul 2022. De asemenea, compania a înregistrat o creștere și la nivelul numărului de abonați – de la aproximativ 3.800 la începutul anului, la peste 10.000 de membri în august 2022.

Stay Fit Gym a fost fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional).

În luna mai compania anunța că și-a format un Advisory Board compus din trei executivi, respectiv Vlad Ardeleanu, CEO al Medima Health, Iulian Cîrciumaru, Managing Partner al V7 Capital, și Mikael Fredholm, ex-CEO al World Class România.

viewscnt
Afla mai multe despre
stay fit gym
fitness