FOTO Stay Fit Gym formează un Advisory Board cu 3 executivi, inclusiv ex-CEO al World Class România

FOTO Stay Fit Gym formează un Advisory Board cu 3 executivi, inclusiv  ex-CEO al World Class România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanț de săli de fitness din România, după numărul de centre deschise, împreună cu Morphosis Capital, intrat în acționariat la finele anului trecut, a format un Advisory Board compus din trei executivi, respectiv Vlad Ardeleanu, CEO al Medima Health, Iulian Cîrciumaru, Managing Partner al V7 Capital, și Mikael Fredholm, ex-CEO al World Class România. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Ne dorim ca pe termen lung să devenim un punct de referință în direcția adoptării unui stil de viață sănătos de către populația din România. Vrem să devenim prima opțiune de a face sport pentru români. Prin urmare, împreună cu partenerii mei și Morphosis Capital am decis să formăm un Advisory Board în care să atragem oameni cu experiență extraordinară în zona fitness-ului, dar și a expansiunii rapide pe care să ne putem baza în procesul de creștere accelerată al companiei la nivel național”, a declarat Alexandru Lascăr, CEO Stay Fit Gym.  

Numărul companiilor insolvente din Europa Centrală și de Est ar urma să crească în trimestrele următoare, în contextul retragerii treptate a măsurilor de sprijin COVID și a consecințelor războiului Rusia-Ucraina CITEȘTE ȘI Numărul companiilor insolvente din Europa Centrală și de Est ar urma să crească în trimestrele următoare, în contextul retragerii treptate a măsurilor de sprijin COVID și a consecințelor războiului Rusia-Ucraina

Vlad Ardeleanu este un executiv cu o experiență de 20 de ani, fiind în prezent CEO al Medima Health, operator medical specializat în imagistică medicală și radiologie. Pe parcursul carierei sale profesionale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcția de director general adjunct al lanțului de retail Artima și a condus operațiunile Carrefour în România. Înainte de a se alătura Medima Health în 2020, unde este și co-acționar, acesta a fost director general al Superbet, companie pe care a transformat-o dintr-o afacere de familie cu prezență locală într-o corporație internațională orientată către tehnologie. De asemenea, Vlad Ardeleanu este Președintele Federației Române de Șah.

Iulian Cîrciumaru este antreprenor, Managing Partner al V7 Capital, startup studio axat pe investiții în startup-uri și afaceri de dimensiuni mici cu potențial ridicat de dezvoltare. De asemenea, acesta este co-fondatorul Benefit Seven (7card), o platformă preluată integral de Sodexo în 2018, ce oferă abonamente de acces concomitent la multiple centre de fitness și wellness. În prezent, Iulian este Președintele Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest, precum și membru în cadrul Consiliului de Administrație al 2Performant. Înainte de a deveni antreprenor, Iulian a fost consultant în afaceri în cadrul Kearney și PwC România.   

Mikael Fredholm este antreprenor în domeniul wellness, fondator și CEO al 121tribe începând cu anul 2017, o platformă globală de wellness care oferă acces la experți renumiți în domeniul sănătății și nutriției celor care doresc să aibă un stil de viață sănătos și sustenabil. Înainte de a fonda 121tribe, Mikael Fredholm a deținut diverse funcții de conducere începând cu anul 2004 în cadrul rețelei de fitness, World Class. În 2014, acesta a devenit acționar al World Class România, odată cu preluarea companiei de către Resource Partners. În aprilie 2022, fondul de investiții polonez și Mikael Fredholm au ieșit din acționariatul World Class România în urma preluării controlului rețelei de către African Industries Group.

„La finalul anului 2021, odată cu începerea parteneriatului cu Stay Fit Gym, am pus la punct un plan de acțiune pentru 2022 în ceea ce privește deschiderea de centre de fitness în București și la nivel național. Suntem încântați de evoluția de până acum a planului de dezvoltare, având în vedere că la începutul acestui an compania avea deschise șapte centre de fitness în București, iar în prezent a ajuns să dețină 12 centre în București și Pitești. Formarea unui Advisory Board reprezintă o nouă etapă în extinderea afacerii, iar cunoștințele de business ale celor trei executivi care s-au alăturat echipei Stay Fit Gym se vor reflecta în procesul de transformare al companiei într-un jucător semnificativ în piața de fitness din România”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.    

Recent, Stay Fit Gym a preluat două centre de fitness deținute de Gym District în Pitești. Aceasta este cea de-a doua tranzacție de M&A a Stay Fit Gym după preluarea Neby Fitness, un centru din zona pieței Domenii din București. Compania începe astfel extinderea națională, după deschiderea a zece centre în București. 

Aceasta este a doua tranzacție realizată de Stay Fit Gym după intrarea în acționariatul companiei a fondului de private equity, Morphosis Capital, în decembrie 2021.   

Centrele de fitness din Pitești reprezintă locațiile cu numărul 11 și 12 ale Stay Fit Gym.

Pentru 2022, compania vizează venituri de peste 15 milioane de lei și inaugurarea a zece centre proprii de fitness în București și în orașe cu peste 100.000 de locuitori. În prezent, Stay Fit Gym se află în discuții de negociere pentru preluarea de cluburi în principalele orașe ale țării.

Stay Fit Gym a fost fondată în anul 2012 de trei antreprenori români – Alexandru Lascăr (CEO), Marius Preodișteanu (Head of Expansion) și Laurențiu Lascăr (Director Operațional).

FOTO Stay Fit Gym formează un Advisory Board cu 3 executivi, inclusiv ex-CEO al World Class România

Investiția în Stay Fit Gym este cea de-a șasea tranzacție realizată de Morphosis Capital, care deține în prezent participații în DocProcess, Medima Health, Dr. Leahu Dental Clinics, EMI și Cronos Med.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin experiență în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital.

MC Fund I a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională.

viewscnt
Afla mai multe despre
stay fit gym
centre de fitness
gym district