Stericycle România investește 1 milion euro în cel mai mare echipament de sterilizare de deșeuri medicale periculoase din țară

Stericycle România investește 1 milion euro în cel mai mare echipament de sterilizare de deșeuri medicale periculoase din țară
scris 20 sep 2017

Stericycle România, companie activă în domeniul gestionării deșeurilor periculoase (industriale, chimice, medicale, veterinare), anunță finalizarea unei investiții de 1 milion euro într-un echipament de sterilizare a deșeurilor medicale periculoase la punctul de lucru din Jilava.

Noua instalație de tratare termică prin aer cald are cea mai mare capacitate de procesare din România la ora actuală (2 tone/oră).

Stericycle este prezentă în principalele regiuni ale țării și dispune de ambele tehnologii de procesare agreate la nivel european pentru neutralizarea și eliminarea în siguranță a deșeurilor periculoase: incinerarea ecologică și sterilizarea.

Afacerile transportatorilor români depășesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro. Cine sunt principalii jucători CITEȘTE ȘI Afacerile transportatorilor români depășesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro. Cine sunt principalii jucători

Valoarea totală a investițiilor planificate de Stericycle România pentru anul 2017 se va ridica la 1,5 milioane euro, destinația celorlalte investiții fiind: măsuri de protecție a mediului (menținerea echipamentelor de procesare și monitorizare la un nivel care să asigure un impact minim asupra mediului și plantarea de copaci pe perimetrul punctului de lucru de la Chiajna), înnoirea parcului auto și infrastructură.

Stericycle România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 10,4 milioane euro și un profit operațional de 733.000 euro. În primele 6 luni din anul 2017, compania a atins un nivel al cifrei de afaceri de 5,5 milioane euro, profitul operațional fiind de 489.000 euro.

Stericycle România a procesat anul trecut o cantitate totală de 10.700 tone de deșeuri periculoase și nepericuloase. Compania asigură servicii de gestionare a deșeurilor periculoase și consultanță pentru peste 10.000 de clienți la nivel național, printre care: companii din industria chimică și petrochimică, lanțuri de supermarketuri, restaurante, farmacii și distribuitori farma, laboratoare de analize, spitale și cabinete medicale, producători de medicamente și echipamente medicale etc.

România generează anual 267 milioane tone deșeuri (conform Eurostat 2012 - ultimele date disponibile), dintre care doar 670.000 tone sunt deșeuri periculoase – industriale, farmaceutice, veterinare, medicale – reprezentând sub 0,25% din total.

EXCLUSIV Fondatorul Paravion, Remus Vișan, se alătură grupului Christian Tour ca CEO într-un nou proiect de turism online CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondatorul Paravion, Remus Vișan, se alătură grupului Christian Tour ca CEO într-un nou proiect de turism online

Conform estimărilor Institutului Național de Sănătate Publică, la nivelul anului 2015 a fost generată de către unitățile spitalicești de stat și private, cu și fără paturi, o cantitate de aproape 20.000 t/an deșeuri medicale, reprezentând aproximativ 3% din totalul deșeurilor periculoase generate în România .

Stericycle România este una dintre companiile importante din domeniul managementului deșeurilor periculoase generate de sectoarele: industrial, farmaceutic, veterinar și medical. Cu investiții de peste 30 milioane de euro în stații regionale proprii de incinerare și sterilizare a deșeurilor medicale, flotă proprie de transport autorizat și o echipă de peste 200 de angajați, compania deține experiența, cunoștințele și resursele pentru a asigura un grad sporit de protecție clienților săi, cu respect față de mediu și grijă pentru sănătatea oamenilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
stericycle
deseuri