STUDIU Veniturile globale din concursuri de jocuri video vor crește cu 27% în 2019, la 1,1 miliarde de dolari

STUDIU Veniturile globale din concursuri de jocuri video vor crește cu 27% în 2019, la 1,1 miliarde de dolari
scris 13 feb 2019

Veniturile totale din esporturi, respectiv din competițiile de jocuri video în echipe, vor crește cu 27% în 2019, la 1,1 miliarde de dolari, pe fondul veniturilor mai mari din publicitate, sponsorizări și drepturi media pentru jocurile video, potrivit unui raport realizat de Newzoo, firmă de analiză a industriei jocurilor, transmite Reuters.

Investițiile brandurilor pe cele trei canale vor reprezenta până la 82%, respectiv 897 de milioane de dolari, din totalul veniturilor. În total, sprijinul brandurilor aproape s-a triplat începând din 2016, arată datele Newzoo.

Aceste competiții, care de obicei au loc între echipe, constau în meciuri care sunt transmise în direct prin streaming, pentru a atrage fanii, scrie News.ro.

Tranzacție finalizată: Un grup german a cumpărat 10% din Blue Air CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Un grup german a cumpărat 10% din Blue Air

Esporturile au acum superstaruri și ligi, proprietari de atleți celebri și turnee care umplu stadioane și acordă premii de ordinul milioanelor de dolari.

League of Legends, Dota 2 și Counter-Strike: Global Offensive sunt unele dintre cele mai populare esporturi.

Investițiile inițiale făcute de brandurile mari prind rădăcini, a declarat directorul general al Newzoo, Peter Warman.

”Acestea nu sunt bugete experimentale. Sunt pe termen lung, iar sumele sunt mari. Este ceea ce are nevoie ecosistemul și ceea ce vor să vadă investitorii”, a spus acesta.

De exemplu, Overwatch League, deținută de Activision Blizzard, a numit vineri Coca-Cola ca sponsorul său oficial de băuturi fără alcool.

Dezvoltatorul de jocuri, care organizează liga profesionistă de esporturi, a mai încheiat acorduri de sponsorizare cu producătorul auto Toyota Motor, operatorul wireless T-Mobile și companiile de IT HP și Intel.

America de Nord va genera venituri din esporturi de 409 milioane de dolari în 2019, cele mai mari față de oricare altă regiune, arată raportul Newzoo.

China va genera 19% din veniturile globale din esporturi, Coreea de Sud 6%, iar restul lumii 38%.

Veniturile din publicitate reprezintă cea mai mare parte din venituri, dar și vânzările de produse și bilete sunt așteptate să crească cu 22%, la aproape 104 milioane de dolari. În schimb, comisioanele publisherilor de jocuri ar urma să scadă cu 3%, la 95 de milioane de dolari.

Audiența totală, formată din pasionați și spectatori ocazionali, ar urma să crească cu 15%, la 454 de milioane de dolari.

Până în 2022, veniturile globale din esporturi ar putea atinge 1,8 miliarde de dolari, estimează Newzoo.

Firma de analiză nu include în aceste estimări premiile, salariile jucătorilor, investițiile de capital în organizații de esporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
newzoo