SUA continuă să domine piața vânzărilor de armament la nivel global

SUA continuă să domine piața vânzărilor de armament la nivel global
scris 7 dec 2020

Vânzările globale de echipamente și servicii militare au crescut în 2019, grupurile producătoare de arme din Statele Unite dominând piața, în timp ce companiile din China au urcat în top, potrivit unui raport dat publicității luni de un institut de cercetare din Suedia, informează dpa și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dintre cele mai mari 25 de companii producătoare de armament din lume, 12 provin din SUA. Ele au reprezentat 61% din vânzările globale care au totalizat 361 de miliarde de dolari, de 50 de ori mai mult decât bugetul anual al operațiunilor de menținere a păcii ale ONU. Procentul de vânzări deținut de China este de 15.7%, potrivit datelor publicate de Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace (SIPRI) cu sediul la Stockholm, scrie Agerpres.

Ofertă pe piață - Proprietarul scoate la vânzare hotelul Parc din centrul Alexandriei. \ CITEȘTE ȘI Ofertă pe piață - Proprietarul scoate la vânzare hotelul Parc din centrul Alexandriei. "Am o vârstă și vreau să mă plimb prin lume!"

SIPRI a informat că vânzările globale în 2019 au crescut cu 8.5% comparativ cu anul anterior.

Primele cinci companii din top au sediul în SUA (Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon și General Dynamics), Lockheed Martin păstrându-și poziția de cel mai mare vânzător de arme din lume.

Șase companii americane și trei chinezești se află în top zece. Doar o singură companie europeană a reușit să intre în primele zece. Este vorba de BAE Systems din Marea Britanie, care ocupă locul 7.

Firmele chinezești AVIC, CETC și Norinco ocupă locurile 6, 8 și 9.

Două companii rusești sunt de asemenea prezente în acest clasament, Almaz-Antey (locul 15) și United Shipbuilding (locul 25), dar și o companie italiană, Leonardo (locul 12).

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
armament