Succes din prima: Deschiderea ParkLake, ultimul mall de peste 50.000 de metri pătrați livrat în București, a dublat veniturile portughezilor de la Sonae Sierra

Succes din prima: Deschiderea ParkLake, ultimul mall de peste 50.000 de metri pătrați livrat în București, a dublat veniturile portughezilor de la Sonae Sierra
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2018

Deschiderea ParkLake în cartierul bucureștean Titan a dublat veniturile din chirii pe care Sonae Sierra, proprietarul centrului comercial, le-a încasat anul trecut în România și Grecia. Astfel, anul trecut, reprezentând primul an întreg de funcționare al centrului comercial deschis în toamna anului 2016, compania portugheză a încasat venituri din chirii de 13 milioane de euro în România și Grecia, comparativ cu 6,7 milioane de euro cu un an înainte. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În același timp, vânzările centrelor comerciale gestionate de Sonae Sierra în cele două țări au înregistrat o creștere de aproape 173%, la 131,5 milioane de euro în 2017, comparativ cu 2016. Numărul vizitatorilor din mallurile din România și Grecia s-a dublat, ajungând la 14,1 milioane de euro.

Pe de altă parte, rata de neocupare a centrului comercial s-a redus în 2017 la 89,6% de la 95,9% în anul deschiderii, 2016.

Sonae Sierra deține în Grecia un centru comercial, de 21.000 metri pătrați, iar în România, în afară de Park Lake, mai are în portofoliu mall-ul River Plaza din Râmnicu-Vâlcea.

EXCLUSIV Copos are primul chiriaș pentru turnul de birouri de peste 100 de metri. PWC a semnat contractul de închiriere și va ocupa un sfert din proiect, mutându-se din actualul sediu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Copos are primul chiriaș pentru turnul de birouri de peste 100 de metri. PWC a semnat contractul de închiriere și va ocupa un sfert din proiect, mutându-se din actualul sediu

Park Lake, dezvoltat în parteneriat cu irlandezii de la Caelum Development, este cel mai important activ al companiei portugheze din România și Grecia. În 2015, înainte de deschiderea Park Lake, compania raporta venituri din chirii în România și Grecia de 2,4 milioane de euro și vânzări de 23,9 milioane de euro.

Centrul comercial este al patrulea ca mărime din București, după AFI Cotroceni, Sun Plaza și Mega Mall, și practic ultimul mall de peste 50.000 de metri pătrați livrat în București.

Raportat la întreg portofoliul Sonae Sierra în Europa, care generează chirii de 332,7 milioane de euro, România și Grecia reprezintă cea mai mică pondere ca venituri. Compania mai este prezentă în Portugalia, Spania, Italia și Germania.

Park Lake are o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați și reprezintă prima dezvoltare realizată de Sonae Sierra în România, centrul comercial din Râmnicu Vâlcea fiind achiziționat în 2007.

EXCLUSIV Compania spaniolă cu aplicația Glovo de livrare rapidă inclusiv a cheilor uitate intră în România după ce l-a recrutat pe cel care a adus Uber în 50 de țări. În Spania a eliminat deja un concurent CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Compania spaniolă cu aplicația Glovo de livrare rapidă inclusiv a cheilor uitate intră în România după ce l-a recrutat pe cel care a adus Uber în 50 de țări. În Spania a eliminat deja un concurent

”Vânzările retailerilor și chiriile în România au crescut după deschiderea ParkLake, proiectul nostru <<fanion>> pe care l-am inaugurat ]n 2016, îmbunătățind performanța operațională de la lună la lună. În continuare deschidem noi magazine în ParkLake și împreună cu chiriașii suntem în proces de îmunătățire a serviciilor și a strategiei de marketing. Centrul a avut deja un impact pozitiv asupra vizitatorilor și de aceea ne avem mari așteptări în ceea ce privește performanța centrului pe măsură ce va ajunge la maturitate”, se arată într-un raport al Sonae Sierra.

Mai mult, reprezentanții companiei apreciază continuarea creșterii vânzărilor de retail având în vedere evoluția consumului și a PIB-ului, evoluții care îi încurajează să ”parieze” și pe alte investiții în România.

EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920

”Totuși, ezitarea băncilor europene de a-și crește expunerea pe piața finanțărilor pentru dezvoltare imobiliară în această țară, însemnând obținerea accesului la finanțare la costuri rezonabile, este o provocare”, se menționează în raport.

Sonae Sierra mai deține terenuri la Craiova și Ploiești, însă nu a fost anunțat niciun plan pentru aceste loturi.

Compania deține 46 de centre comerciale în 12 țări, cu o suprafață închiriabilă de 1,9 milioane de metri pătrați și evaluate la 7 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sonae sierra
park lake
venituri