Timiș și Caraș Severin vor să se unească pentru a concura Harghita la gastronomie

Timiș și Caraș Severin vor să se unească pentru a concura Harghita la gastronomie
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Județele Timiș și Caraș-Severin ar putea solicita împreună titlul de Regiune Gastronomică Europeană. Inițiativa este rezultatul unei colaborări între Consiliul Județean Timiș, Asociația HoReTim și Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”. Proiectul vizează integrarea județului Timiș și a regiunii Banat în elita gastronomică a Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că poartă discuții cu reprezentanții județului Caraș-Severin pentru a solicita titlul pentru întreaga regiune a Banatului, anunță Radio Timișoara.

CONFIRMARE Flanco declanșează o extindere agresivă. A avut cel mai mare buget de investiții din istoria companiei. Terenuri mari cumpărate pentru investiții de tip greenfield CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Flanco declanșează o extindere agresivă. A avut cel mai mare buget de investiții din istoria companiei. Terenuri mari cumpărate pentru investiții de tip greenfield

“Acest proiect privind Regiunea Gastronomică Europeană se va depune de către Asociația de Dezvoltare și Promovarea Turismului, având ca parteneri consiliile județene. Mai sunt câteva chestiuni de făcut – dacă mergem singuri, ca «Timiș – Regiune Gastronomică», sau în parteneriat cu Carașul, să facem «Banat – Regiune Gastronomică»”, spune Alin Nica.

Pentru a putea concura pentru acest titlu prestigios, Timișul va trebui să depună dosarul de candidatură până la sfârșitul lunii mai 2024.

FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă - pas pentru a intra în familia gigantului Hyatt CITEȘTE ȘI FOTO Aro-Palace Brașov, celebrul hotel proiectat de nepotul lui Ion Creangă - pas pentru a intra în familia gigantului Hyatt

Titlul de „Regiune Gastronomică Europeană” nu este doar o distincție onorifică, ci și o oportunitate de a stimula inovația gastronomică și de a susține industria turismului. În România, doar județul Sibiu a deținut această titulatură în 2019, alături de Regiunea Egeei de Sud din Grecia.

Pentru anul 2027, Timișul sau regiunea Banat concurează cu județul Harghita, iar eforturile depuse vor fi decisive în această competiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
timis
harghita
caras severin