Tranzacție finalizată: AFI mai cumpără un teren lângă mall-ul din Cotroceni

Tranzacție finalizată: AFI mai cumpără un teren lângă mall-ul din Cotroceni
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2019

Grupul israelian AFI Europe România a finalizat achiziția unui teren adiacent centrului comercial AFI Cotroceni, din București, tranzacție anunțată anul trecut. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul are o suprafață de 7.837 metri pătrați, iar tranzacția este în valoare de 7,4 milioane de euro. Grupul israelian AFI Europe România a cumpărat în iunie anul trecut cu 23 de milioane de euro un teren lângă complexul comercial și de birouri din Cotroceni, cu intenția de a extinde mall-ul.

Fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, scosese pe piață încă din 2013 un teren de 4,5 hectare lângă AFI Cotroceni, pentru care a redus în etape prețul, de la 36 de milioane de euro la 22,5 milioane de euro. Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 metri pătrați AFI Cotroceni. Găzduiește magazine pentru zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă de entertainment.

Tranzacție: Dedeman semnează cu Rosal Grup, fondat de Prigoană CITEȘTE ȘI Tranzacție: Dedeman semnează cu Rosal Grup, fondat de Prigoană

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală este principalul activ al grupului AFI Europe România. La finele lunii anului trecut, AFI Cotroceni a fost evaluat la 508,4 milioane de euro, față de 468,7 milioane de euro în decembrie 2017.

Pe lângă centrul comercial AFI Cotroceni, compania mai deține parcul de birouri AFI Park din București și centrul comercial AFI Ploiești. În plus, AFI Europe dezvoltă un centru comercial la Brașov și un alt parc de birouri în București.  

Portofoliul din România era evaluat la finele lui 2018 la 925,8 milioane de euro, față de 803 milioane de euro în decembrie 2017, potrivit raportului financiar.

Birourile deținute de companie în România sunt evaluate la 208 milioane de euro, iar centrele comerciale la 614,5 milioane de euro.

Tranzacție: După preluarea A&D Pharma și Belladonna, grupul Penta/Dr.Max vinde Solacium. Zentiva semnează prima afacere în România sub umbrela fondului de investiții Advent CITEȘTE ȘI Tranzacție: După preluarea A&D Pharma și Belladonna, grupul Penta/Dr.Max vinde Solacium. Zentiva semnează prima afacere în România sub umbrela fondului de investiții Advent

AFI Europe a raportat anul trecut în România venituri din închirieri de aproape 53,6 milioane de euro, în creștere cu circa 8%, de la 49,3 milioane de euro în 2017.

Anul trecut, AFI a finalizat construcția primei clădiri din complexul de birouri AFI Tech Park din București, aceasta fiind evaluată la 29 milioane de euro.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
teren
bucuresti