Tranzacție: Suedezii de la HMS Networks cumpără dezvoltatorul de soft WEBfactory, cu un centru IT la Sibiu

Tranzacție: Suedezii de la HMS Networks cumpără dezvoltatorul de soft WEBfactory, cu un centru IT la Sibiu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 mar 2019

Compania suedeză HMS Networks, lider pe piața producătorilor independenți de echipamente pentru comunicații industriale și Industrial Internet of Things (IIoT), a cumpărat o participație de 75% la compania germană de soft WEBfactory, cu un centru IT la Sibiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Restul acțiunilor vor rămâne la actualul CEO al WEBfactory, Bernhard Böhrer, iar tranzacția este așteptată să fie încheiată la 1 aprilie.

WEBFactory are sediul central în Germania, la Buchen, și o subsidiară la Sibiu, care operează sub denumirea WEBFactory Business Center Eastern Europe. Pe plan local, unde este prezentă din 2002, compania a raportat anul trecut venituri de 2,5 milioane de lei.

La nivel de grup, compania estimează venituri de 2,5 milioane de euro anul acesta.

WEBFactory este cunoscută pentru produsele de soft i4, adresate companiilor din industrie și nevoilor din sfera IIoT, precum colectarea de date, analiza și vizualizarea acestora.

Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței CITEȘTE ȘI Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței

“Prin WEBFactory adăugăm o dimeniune software de viitor la ofera HMS pentru IIoT. Produsele i4 vor oferi clienților și partenerilor HMS soluții directe pentru procese de producție și servicii cu adevărat inteligente. Suntem încântați și de sinergiile care pot fi obținute folosind produsele noastre hardware Anybus, Ixxat, eWon și Intesis, pentru a oferi date suitei i4, de la dispozitive și echipamente din facilitățile de producție", spune Staffan Dahlström, CEO HMS Networks.

HMS Networks are 600 de angajați la nivel global și venituri anuale de circa 130 de milioane de euro. Compania deține branduri ca Anybus, Ixxat și eWon, care oferă soluții de comunicații pentru utilajele și echipamente, permit conectarea acestora la orice tip de rețea și oferă management de la distanță pentru echipamente industriale. HMS nu este prezentî direct în România, însă produsele companiei sunt disponibile prin intermediul unui distribuitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
dezvoltare soft sibium centru soft sibiu
centru it
tranzactie it
webfactory
hms networks