Tranzacție finalizată: Danezii de la Wirtek urcă estimările de profit și venituri după achiziția CoreBuild din Cluj-Napoca

Tranzacție finalizată: Danezii de la Wirtek urcă estimările de profit și venituri după achiziția CoreBuild din Cluj-Napoca
scris 11 aug 2021

Compania daneză de outsourcing în domeniul IT Wirtek, ajunsă la o rețea de 4 centre de dezvoltare și testare în România după preluarea a două firme de profil din Cluj, spune că achiziția are deja efecte pozitive asupra performanțelor financiare și anticipează creșterea veniturilor cu peste două treimi în acest an.

Wirtek a finalizat achiziția CoreBuild SRL și Core Technology Services SRL de la antreprenorii clujeni Flaviu Zapca și Călin Marian, cu efect de la 1 iunie.

Compania daneză a înființat o nouă subsidiară în România, CoreBuild Software Services SRL, care a preluat activele celor două firme.

Miliardarul Amancio Ortega își unește brandurile din România - Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius, Uterque Fashion vor fi puse sub o singură umbrelă. Noi sisteme de vânzare pregătite CITEȘTE ȘI Miliardarul Amancio Ortega își unește brandurile din România - Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius, Uterque Fashion vor fi puse sub o singură umbrelă. Noi sisteme de vânzare pregătite

“Integrarea CoreBuild progresează foarte bine și contribuie deja pozitiv la rezultatele financiare (…). CoreBuild Software Services a generat 40% din veniturile totale ale grupului Wirtek în luna iunie, având, de asemenea, o contribuție pozitivă la EBITDA (câștigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare)”, potrivit companiei.

CoreBuild și Core Technology Services, cu aproximativ 60 de angajați, au obținut afaceri agregate de aproximativ 8.8 milioane de lei (1,78 milioane euro) în 2020.

Wirtek a plătit o sumă fixă de 568.000 de euro în schimbul celor două companii, în numerar și acțiuni, la care se pot adăuga 442.000 până la 884.000 de euro în mai multe tranșe, în funcție de performanțele financiare înregistrate de noua subsidiară până la 31 decembrie 2022.

Wirtek se așteaptă ca achiziția CoreBuild să contribuie semnificativ la rezultatele financiare din al doilea semestru și a revizuit în urcare, pentru a doua oară în ultimele 4 luni, estimările privind veniturile și profitul din 2021.

Compania preconizează venituri de 44,5-45,5 milioane de coroane (5,98-6,1 milioane euro), în creștere cu până la 65% raportat la anul 2020, și un profit operațional cu până la 95% mai mare, în intervalul 5,9-6,3 milioane de coroane (0,79-0,85 milioane euro).

Fondată în 2001, Wirtek furnizează companiilor soluții software și produse pentru echipamente electronice, având sediul și operațiunile de vânzări în Danemarca și patru centre de dezvoltare în România, la Cluj-Napoca și București, cu circa 180 de angajați în total.

Subsidiara Wirtek România, înființată în 2006, a raportat afaceri de 11,2 milioane de lei (2,3 milioane euro) anul trecut, în urcare cu 13,3% față de 2019. Profitul net a crescut cu peste 50%, de la 555.000 de lei la aproximativ 845.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirtek romania
corebuild cluj napoca
core technology services
flaviu zapca
aurelian calin marian
achizitie
preluare
outsourcing it
solutii software