Tranzacție pe piața de outsourcing: Danezii de la Wirtek cumpără două firme din Cluj-Napoca

Tranzacție pe piața de outsourcing: Danezii de la Wirtek cumpără două firme din Cluj-Napoca
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2021

Compania daneză de outsourcing în domeniul IT Wirtek, prezentă în România din 2006, va prelua două firme de profil din Cluj-Napoca, într-o tranzacție evaluată până la 1,45 milioane de euro, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Wirtek a semnat un contract angajant pentru achiziția activelor CoreBuild SRL și Core Technology Services SRL, companii-surori fondate de Flaviu Zapca și Călin Marian.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Cele două companii furnizează servicii de outsourcing în IT, având sediile în apropierea centrului de dezvoltare Wirtek din Cluj.

CoreBuild și Core Technology Services, cu peste 40 de angajați în total, au obținut afaceri agregate de aproximativ 8.8 milioane de lei (1,78 milioane euro) în 2020.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Data efectivă a achiziției a fost stabilită pentru 1 iunie 2021. Wirtek a înființat o nouă subsidiară în România, CoreBuild Software Services SRL, care va prelua activele celor două firme și va continua operațiunile acestora după 1 iunie, păstrând angajații și portofoliile de clienți.  

Wirtek va plăti o sumă fixă de 568.000 euro în schimbul celor două companii din Cluj, în numerar și acțiuni, la care se poate adăuga o sumă de până la 884.000 euro în mai multe tranșe, în funcție de performanțele financiare înregistrate de noua subsidiară până la 31 decembrie 2022.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Prețul final va fi cuprins între 568.000 și 1,452 milioane de euro.  

Fondată în 2001, Wirtek furnizează companiilor soluții software și produse pentru echipamente electronice, având sediul și operațiunile de vânzări în Danemarca și trei centre de dezvoltare în România, la Cluj-Napoca și București, cu peste 100 de angajați în total.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Wirtek România, înființată în 2006, a raportat afaceri de circa 9,9 milioane de lei (2 milioane euro) și un profit net de 555.000 lei în 2019, ultimul an pentru care sunt disponibile date la Ministerul Finanțelor.

Subsidiara locală a avut un număr mediu de 68 de angajați pe parcursul anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirtek
corebuild
core technology services
flaviu zapca
aurelian calin marian
achizitie
preluare
outsourcing it
solutii software