Tranzacție pe piața industrială între liderii pieței: WdP cumpără un parc dezvoltat de CTP la Cluj

Tranzacție pe piața industrială între liderii pieței: WdP cumpără un parc dezvoltat de CTP la Cluj
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2018

Dezvoltatorul belgian de proiecte industriale și de logistică WdP, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, cumpără parcul logistic CTPark Cluj I de la CTP Group, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parcul este închiriat de retailerul Profi și a fost livrat anul trecut.

WdP și CTP sunt cei mai activi dezvoltatori de parcuri industriale și de logistică din România, cu portofolii care depășesc un milion de metri pătrați de proiecte finalizate, respectiv circa o treime din stocul din întreaga țară.

WdP a mai cumpărat în acest an, cu 21 de milioane de euro, Dunca Logistics Centre, de aproximativ 37.000 metri pătrați din Timișoara, de la Dunca Imobiliare, proiect în care P&G este principalul chiriaș.

EXCLUSIV Tranzacție: Altex, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a cumpărat teren lângă București și dezvoltă un nou hub logistic, investiție de peste 37 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Altex, unul dintre cei mai mari retaileri locali, a cumpărat teren lângă București și dezvoltă un nou hub logistic, investiție de peste 37 milioane euro

Compania a anunțat recent că va construi lângă București, în Ștefăneștii de Jos, două noi depozite, cu suprafață totală de aproximativ 80.000 metri pătrați, dintre care o clădire de 58.000 metri pătrați care va fi finalizată, în etape, până la începutul anului 2020 și va fi ocupată 10 ani de retailerul Metro.

WdP va construi și un nou depozit la Buzău pentru producătorul de bere Ursus Breweries, de aproximativ 20.000 metri pătrați, lângă fabricile de bere existente, închiriat tot pentru o perioadă de zece ani. Bugetul de investiții este în acest caz de aproximativ 10 milioane de euro. După finalizarea acestui nou pachet de investiții, valoarea totală a portofoliului imobiliar va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, urmând să se apropie de 500 de milioane de euro (15% din portofoliul total al WdP) până la sfârșitul anului 2019.

Astfel, WdP a ajuns la un portofoliu de 19 proiecte în România, cu o suprafață închiriabilă de 434.000 metri pătrați, ocupați integral. Investitorul belgian are în dezvoltare în România proiecte care totalizează 114.600 metri pătrați, în condițiile în care deține peste 3,2 milioane de metri pătrați de teren pentru proiecte viitoare.

Tranzacție: Therme se aliază cu Aedificia Carpați, unul dintre cei mai puternici constructori, pentru firma care pregătește un bloc ca investiție proprie CITEȘTE ȘI Tranzacție: Therme se aliază cu Aedificia Carpați, unul dintre cei mai puternici constructori, pentru firma care pregătește un bloc ca investiție proprie

În 2016, firma prin care investitorul belgian operează în România era deținută în proporție de 49% de omul de afacerei Jeroen Biermans, șeful WdP Development, subsidiara locală. La începutul acestui an, compania WdP și-a crescut participația la subsidiara din România de la 51% la 80%, decizia având la bază strategia companiei de a ajunge la un portofoliu de 500 milioane de euro pe piața românească.

CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A din România, cu peste 700.000 metri pătrați suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
wdp
investitii